BN ontwerp
Image default
Financieel

Wat doet een accountant?

Wat doet een accountant?

Je zult het woord accountant of boekhouder vast en zeker vaker hebben gehoord, maar wat zijn nou eigenlijk je taken als je dit beroep uitoefent? In deze blog lees je er meer over!

Takenpakket accountant

De taken van een accountant zijn voornamelijk  het bezig houden met alle cijfers van een bedrijf of onderneming en hier ben je hoofdverantwoordelijke voor. Je stelt de jaarlijkse rekening samen en controleert dit, dat wordt vastgezet met een accountantsverklaring. Hier bevestig je als accountant dat alles juist en gecontroleerd is. Het is een van de belangrijkste onderdelen van een bedrijf en het management. De functie eisen van een accountant zijn dan ook voornamelijk op analytisch gebied van belang. Zo moet je cijfers en rapporten kunnen analyseren en perfectionistisch ingesteld zijn. 

Soorten accountants

Er bestaan verschillende soorten accountants, je hebt namelijk openbare, interne, overheids- en business accountants. Daarnaast bestaan er ook nog AA-accountants en RA-accountants. AA-accountant houdt een accountant administratieconsulent in. Je richt je dan voornamelijk op jaarrekeningen, opgesteld door medecollega’s. Dan heb je ook nog een RA-accountant, dit is een registeraccountant. Wanneer je registeraccount bent houd je je met dezelfde dingen bezig alleen dan voor de grotere bedrijven.

Accountant Geleen

Woon je toevallig in Limburg en op zoek naar een boekhouder? Probeer dan eens accountant Geleen! Zij bieden een pakket aan aanbod in diensten aan waardoor je bij hun voor alles terecht kan. Betrouwbaar, loyaal en nauwkeurig. Mocht je dus hulp nodig hebben en op zoek zijn naar een boekhouder Geleen, dan ben je bij accountant Geleen op het juiste adres.

 

https://vrankenhattu.nl/boekhouder-geleen/