BN ontwerp
Image default
Zorg

Beeldzorg met Vcare Video connect voor zorg op afstand

Coronavirus bespoedigt veilig beeldbellen in de zorg

Het coronavirus heeft verstrekkende gevolgen gehad voor de zorg. De impact van een virus, en een pandemie in algemene zin, laat pas goed zien hoe belangrijk het is dat de zorg adequaat en flexibel moet kunnen optreden in extreme situaties. Dit heeft ertoe geleid dat digitale zorg op afstand met beeldzorg een vlucht heeft genomen. Vooral huisartsenpraktijken en huisartsenposten hebben de behoefte om hun patiënten op afstand zorg te kunnen bieden. Maar ook paramedici, psychologen en zelfs ziekenhuizen hebben de wens en behoefte om de juiste zorg te bieden op een toegankelijke digitale manier. Maar hoe? Hier komt Vcare om de hoek kijken

Video connect van Vcare voor veilig beeldbellen

Vcare is gevestigd in Enschede en Schiphol-Rijk. De van oorsprong Enschedese telefonie- en installatiebedrijf is in ruim 25 jaar tijd inmiddels uitgegroeid tot een specialist in hightech en betrouwbare communicatieoplossingen voor zorg en MKB. En vooral in de zorg zien we dat steeds meer organisaties de voordelen ontdekken van ons betrouwbare Vcare connect cloud platform.

Al voordat het Coronavirus de kop op kwam steken in Nederland waren we bij Vcare al bezig met digitale oplossingen om zorg op afstand te bieden op een gebruiksvriendelijke en duidelijke wijze. Video connect maakt het mogelijk om beeldzorg te bieden via de telefoon, tablet of computer. Hoe het werkt zit als volgt in elkaar.

De werking van Video connect beeldzorg

Video connect is een applicatie binnen het Vcare connect platform. Onze klanten die al gebruik maken van Vcare connect kunnen deze applicatie direct gebruiken is geïntegreerd in onze Vcare Operator app. De applicatie maakt het mogelijk om met patiënten een beeldverbinding op te zetten op afstand. Op deze manier kan de zorgverlener bepalen wat de (zorg)urgentie is en kan hij of zij gericht advies geven.

Vcare Video connect komt tot stand middels een parallel verbinding aan het telefoongesprek en dit gebeurd dus volledig apart. Dat betekent dat de telefonische verbinding niet onderbroken wordt als de beeldverbinding wegvalt. Een ander voordeel is dat je geen extra headset nodig hebt om goed te communiceren met de zorgverlener. Natuurlijk zijn er gratis alternatieven op beeldbellen. Denk aan whatsapp, telegram facetime of skype. Echter zijn dit applicaties die door derden worden ontwikkeld en niet conform de AVG wetgeving in Nederland handelen. Hiervoor heeft de wetgever strenge eisen gesteld zodat de privacy van de consument niet in gevaar komt. Denk bijvoorbeeld aan het nieuws dat gegevens van facebook (eigenaar van whatsapp) gebruikers ongewenst opgeslagen worden. Daarom is het goed om te weten dat Vcare het ISO27001 en NEN7510 certificaat in bezit heeft en voldoet aan alle regels conform privacybescherming.

Ook zakelijke telefoon oplossingen voor MKB

Vcare ontwikkelt niet alléén communicatie oplossingen voor de zorg. Onze applicaties zijn namelijk ook prima te gebruiken bij bedrijven. Het grootste voordeel die zakelijk Nederland profiteert van ons zakelijk telefonie netwerk is de hoge mate van veiligheid en betrouwbaarheid. Zo is ons netwerk ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd én garanderen we een uptime van 99^% van onze verbindingen. Oftewel: is telefonische bereikbaarheid in jouw organisatie funest? Dan is de zakelijke vaste en mobiele telefonie oplossing van Vcare de enige juiste keuze!

Enkele voordelen van onze telefonie oplossingen;

  • Vast naar mobiel bellen;
  • Gedetailleerde analyse van bel en data verbruik;
  • Direct kunnen doorschakelen naar collega’s;
  • Automatische voicemail met keuze menu;
  • 24/7 support van onze IT afdeling;
  • Onafhankelijke partner voor de beste dekking in jouw regio.

AVG bellen & communicatie met Vcare connect

Een groot voordeel van het gebruik van Vcare connect als communicaie portaal is dat je automatisch voldoet aan de AVG/GDRO eisen. Dat geldt dus voor alle applicaties die Vcare heeft ontwikkeld. Een voorbeeld is de handige online faxservice waarbij je kunt faxen naar email. Documenten en gegevens gaan over een separate beveiligde verbinding en toegang tot deze data gaat via een 2-factor verificatie.

Andere mogelijkheden zijn het veilig afhandelen van herhaalreceptuur, een integratie met het huidige HIS of HAPIS en de mogelijkheid voor zorgpersoneel om op afstand (vanuit huis) veilig en AVG-conform te kunnen bellen en werken. Wil je graag meer weten over onze telefonie- en communicatieoplossingen voor zorg en mkb? Maak een afspraak met een van onze adviseurs voor een demo op locatie.

https://www.vcareconnect.nl/