BN ontwerp
Image default
Gezondheid

Detox kuur

Een detox kuur. Wat is dat nu precies? Het detoxen van je lichaam is, zich laten ontdoen van alle gifstoffen. Je krijgt nieuwe energie en het versterkt je immuunsysteem. Dit kan op veel verschillende manier, bijvoorbeeld sporten of naar de sauna gaan. Veel mensen hebben hier alleen niet vaak of veel de tijd voor. Een andere manier op te detoxen is het nemen van een detox kuur. Een detox kuur bestaat uit sappen drinken in plaats van een maaltijd. Dit voor een langere tijd achtereenvolgens. Dit zorgt er ook nog eens voor dat je minder gifstoffen weer naar binnenkrijgt. Gifstoffen zitten ook in maaltijden. Dit kunnen vetten, koolhydraten of suikers zijn. Je lichaam krijgt dus een minimale hoeveelheid gifstoffen binnen én ontdoet zich van de oude gifstoffen. Ideaal! 

 

Beste detox kuur 

Een beste detox kuur is persoonsafhankelijk. Voor de een werkt een detox kuur beter dan voor de andere. Ook de duur van een detox kuur of welke voedingssupplementen je er wel of niet bij neemt is afhankelijk van jouw behoeften en wensen. Sommige eten namelijk kleine en gezonde porties nog naast hun sappen. Dit hoeft natuurlijk niet en je kan ook voor een intensievere detox kuur gaan. Je kan het ook over een andere bocht gooien en slechts één maaltijd vervangen door een sapje in plaats van al je maaltijden. Dit is wellicht een goede optie op mee te beginnen en je lichaam te laten wennen aan het detoxen. 

De lengte van de detox kuur kun je ook geheel zelf bepalen. Dat kan twee sapdagen zijn tot een twee weekse detox kuur reis. Jij beslist! 

Bouw in ieder geval een sapkuur rustig op. Begin niet je allereerste sapkuur gelijk met twee weken intensief enkel sappen drinken. Je kan het eerst een dag proberen en een aantal weken later voor meerdere dagen. Zo went je lichaam aan de effecten die het geeft. 

 

Detox kuur afvallen 

Uit de klantervaringen blijkt ook dat afvallen met onze detox kuur goed mogelijk is. In eerste instantie willen mensen die deze kuur bestellen vooral hun gezondheid ondersteunen. Maar doordat je gedurende de sapkuur geen vet en suikers binnen krijgt en vaak ook minder calorieën dan anders, is afvallen meestal een gevolg van de detox kuur. Veel van onze klanten vonden de kuur goed vol te houden en hadden weinig last van honger. Ze hadden naderhand minder zin in ongezonde tussendoortjes en zaten sneller vol toen ze weer vast voedsel gingen eten. Daardoor was het makkelijker om een gezonde levensstijl vol te houden. De pretox en aftertox recepten helpen hierbij en zijn nog lekker ook! Verder helpt vooral de pretox om eventuele bijwerkingen van de sapkuur te verminderen of voorkomen.

 

Detox kuur ervaringen 

Ervaringen verschillen erg per persoon. De een heeft meer last van ontgifverschijnselen dan een ander de eerste paar dagen. Ontgifverschijnselen kunnen bijvoorbeeld hoofdpijn of meer zweten zijn. Bij veel mensen is dit gelukkig maar de eerste paar dagen. Hoe verder de detox kuur vordert voelen mensen zich zo gezegd als herboren en hebben ze meer energie dan te voren. Ze hebben een gezond gevoel en voelen écht dat hun lichaam is ontdaan van gifstoffen. 

https://www.sap.je/