BN ontwerp
Image default
Gezondheid

Weg met die coronakilo’s

Door corona hebben veel mensen thuis gezeten. Met name dat zitten is toch wel een probleem. Veel mensen hebben namelijk aardig wat coronakilo’s erbij gespaard. De meeste mensen zouden deze extra kilo’s er graag vanaf hebben. De vraag is alleen waar begin je?

Wat zorgt ervoor dat het soms zo moeilijk is?

Er zijn een aantal momenten tijdens het afvallen die erg moeilijk zijn. Als je er namelijk voor kiest om af te vallen zul je ergens mee moeten beginnen. Veel mensen stellen dit eerste moment al uit. Wanneer je dan toch begint merken mensen dat het soms erg moeilijk is om het vol te houden. Dit kan te maken hebben met een drietal dingen. Als eerste kan het zijn dat er doelstellingen worden geformuleerd die niet haalbaar zijn. Een tweede probleem kan zijn dat iemand niet snel genoeg resultaat ziet en daardoor stopt. Het derde en laatste probleem kan zijn iemand geen duidelijk schema heeft om af te vallen.

Afvallen met een dieet schema

Het is dus belangrijk om te kiezen voor af te vallen aan de hand van een dieet schema. Dit zorgt er namelijk voor dat je een duidelijk idee hebt van de stappen die je moet zetten om je doel te halen. Het dieet schema geeft je namelijk duidelijk aan per dag wat je moet doen om af te vallen. Het is echt een houvast die veel mensen missen. Natuurlijk kan het wel eens gebeuren dat je je er niet helemaal aan kan houden. Dit is niet erg. Probeer wel altijd terug te vallen op het schema. Zie het als een soort basis van waarop je kunt beginnen met bouwen. Soms moet je even terug naar deze basis om alles opnieuw op te bouwen. Mensen maken nu eenmaal wel eens fouten.

https://dieetschema.nl/