BN ontwerp
Image default
Kinderen

Een verassende babyshower

De komst van een baby is een magisch moment dat vaak wordt gevierd met een babyshower. Het organiseren van een verrassingsbabyshower kan echter een extra speciale en memorabele ervaring zijn voor de aanstaande moeder en haar gasten. Hier zijn enkele tips, ideeën en inspiratie om een onvergetelijke verrassingsbabyshower te organiseren.

Planning en Voorbereiding

 1. Datum en Tijd:

  • Kies een datum en tijd die het beste past bij de agenda van de aanstaande moeder. Vraag eventueel haar partner of een goede vriend om te helpen met het plannen zonder dat zij iets vermoedt.
 2. Locatie:

  • De locatie speelt een cruciale rol. Overweeg een plek waar de aanstaande moeder zich comfortabel voelt, zoals haar eigen huis, een vriend’s huis, of een gezellige zaal.
 3. Uitnodigingen:

  • Maak en verstuur uitnodigingen ruim van tevoren. Zorg ervoor dat alle genodigden weten dat het een verrassingsfeest is, zodat niemand per ongeluk de verrassing verpest.
 4. Thema en Decoraties:

  • Kies een thema dat de aanstaande moeder leuk zou vinden. Denk aan klassieke thema’s zoals ‘Prins of Prinses’, ‘Wolken en Regenbogen’, of ‘Bosdieren’. Koop bijpassende decoraties, zoals ballonnen, slingers en tafelversieringen.

Activiteiten en Spelletjes

Een babyshower is niet compleet zonder leuke spelletjes en activiteiten. Hier zijn een paar ideeën die zowel vermakelijk als memorabel zijn:

 1. Babyvoorspellingen:

  • Laat gasten voorspellingen doen over de geboortedatum, het gewicht en de lengte van de baby. Dit kan later een leuk aandenken zijn voor de ouders. Laat dit voor blijvende herinerringen invullen op leuke babyshower invulkaarten
 2. Babyquiz:

  • Stel een quiz samen met vragen over babyverzorging, de zwangerschap en grappige feiten over de ouders. Dit zorgt voor veel gelach en interactie.
 3. Luiertaart maken:

  • Laat gasten in teams een ‘luiertaart’ maken. Dit is niet alleen leuk om te doen, maar ook nuttig voor de aanstaande ouders.
 4. Versier een Rompertje:

  • Voorzie rompertjes en textielverf en laat de gasten hun creativiteit de vrije loop. Dit resulteert in unieke, handgemaakte kledingstukken voor de baby.

Eten en Drinken

Bij een babyshower hoort natuurlijk lekker eten en drinken. Overweeg het volgende:

 1. Thema Cupcakes:

  • Bak cupcakes die passen bij het thema van de babyshower. Versier ze met schattige babygerelateerde afbeeldingen zoals speentjes, rammelaars en flesjes.
 2. Mocktails:

  • Serveer alcoholvrije cocktails zodat de aanstaande moeder ook mee kan genieten. Denk aan frisse drankjes met fruit en kruiden.
 3. Finger Food:

  • Kleine hapjes zoals mini-sandwiches, fruitspiesjes, en kaasplankjes zijn ideaal voor een babyshower. Ze zijn gemakkelijk te eten en passen bij de feestelijke sfeer.

Cadeaus en Bedankjes

 1. Cadeautafel:

  • Richt een speciale tafel in waar gasten hun cadeaus kunnen plaatsen. Versier deze met bloemen en linten voor een extra feestelijke uitstraling.
 2. Bedankjes voor de Gasten:

  • Bedank de gasten voor hun komst met kleine geschenken, zoals een zakje zelfgemaakte koekjes, een plantje, of een geurkaars.
 3. Cadeaus voor de Aanstaande Moeder:

  • Overweeg praktische cadeaus zoals luiers, babykleding, of cadeaubonnen. Maar ook persoonlijke geschenken zoals een zwangerschapsmassage of een mooi fotoalbum zullen zeer gewaardeerd worden. Deze Cadeaus kan je ook leuk samenstellen in een babyshower pakket.

De Grote Verrassing

Op de dag zelf, zorg ervoor dat alles klaar is voordat de aanstaande moeder arriveert. Hier zijn enkele tips om de verrassing vlekkeloos te laten verlopen:

 1. Samenkomst van Gasten:

  • Vraag de gasten om 30 minuten voor de aankomsttijd van de aanstaande moeder aanwezig te zijn. Zo hebben ze genoeg tijd om zich te verstoppen en klaar te staan voor de verrassing.
 2. De Aanstaande Moeder Binnenleiden:

  • Laat iemand de aanstaande moeder onder een voorwendsel naar de locatie brengen. Bijvoorbeeld: een lunchafspraak of een korte stop om iets op te halen.
 3. Het Grote Moment:

  • Wanneer de aanstaande moeder binnenkomt, roepen alle gasten tegelijkertijd “Surprise!” Zorg dat iemand klaarstaat met een camera om dit onvergetelijke moment vast te leggen.

Conclusie

Het organiseren van een verrassingsbabyshower vereist enige planning en creativiteit, maar de vreugde en dankbaarheid van de aanstaande moeder maken het de moeite waard. Met deze tips en ideeën ben je goed op weg om een onvergetelijke en hartverwarmende babyshower te organiseren. Veel plezier met de voorbereidingen en geniet van dit bijzondere feest!

https://babyshowersss.nl