BN ontwerp
Image default
Kinderen

Hoe groot moet een kinderrugzak zijn?

Het belangrijkste aspect bij de aankoop van een kinderrugzak is de perfecte pasvorm: Als de rugzak op een of andere plaats knelt, kan dit pijn veroorzaken en op de lange termijn een slechte lichaamshouding in de hand werken. De juiste maat en de juiste accessoires kiezen voor een hoog niveau van comfort is dus belangrijk.

Zorg ervoor dat u het draagsysteem van de kinderrugzak individueel kunt aanpassen. Ook de lengte van de riemen speelt hier een doorslaggevende rol. Ze moeten lang of kort genoeg zijn om een stevige pasvorm van de tas te garanderen, afhankelijk van uw wensen.

Uw kind moet rechtop kunnen lopen als het de rugzak draagt. Een voorovergebogen positie is een goede indicatie dat de rugzak te groot is, terwijl als er drukpunten zijn, er altijd een grotere versie moet worden gebruikt.

Wat het volume betreft, moet u er rekening mee houden dat de ruggengraat van uw kind nog niet volledig ontwikkeld is. Een te zware rugzak kan leiden tot langdurige houdingsproblemen. Kinderen tot zes jaar mogen daarom over het algemeen niet meer dan één kilo op hun rug dragen.

U kunt ook de volgende waarden als leidraad gebruiken:
Kinderen van 6 tot 9 jaar: 2 kg
kinderen van 9 tot 12 jaar: 4 kg
kinderen van 12 tot 16 jaar: 7 kg

Kies de juiste maat rugzak voor uw kind, zodat deze met plezier naar school kan gaan en zonder een verkeerde houding kan opgroeien. Op zoek naar een leuke rugzak kind? Kijk eens online in de winkel van The Little Green Bag en vind de perfecte maat kinderrugzak voor uw spruit!