BN ontwerp
Image default
Bedrijven

Het nut van videomarketing

In de laatste jaren hebben video’s een steeds belangrijkere rol gekregen in ons leven. Denk bijvoorbeeld aan YouTube die grote populariteit heeft gewonnen. Ook Facebook en Instagram hebben in de laatste jaren steeds meer een focus gekregen op korte video’s in plaats van alleen maar tekst en foto’s. Het is dan ook niet gek dat ook de marketing wereld zich steeds meer gaat richten op het maken van video’s. In de praktijk blijkt dan ook dat video’s een super goed middel zijn om producten of diensten te verkopen.

Korte video’s met een pakkende boodschap

De effectiviteit zit hem met name in korte en krachtige video’s. Geluid is niet het belangrijkste aangezien veel mensen video’s kijken op sociale media zonder het geluid aan. Het is dus verstandig om ook met tekst of woorden te werken om jouw boodschap over te brengen. Een korte en krachtige boodschap maken kan soms lastig zijn. Professionele hulp bij het maken van een video kan daarom goed van pas komen. Een animatievideo laten maken is daarbij een perfecte manier van videomarketing.

Gebruik alle kanalen

Instagram blijkt over het algemeen het meest krachtige platform te zijn voor het verspreiden van video’s. Maar probeer ook zeker de andere kanalen in te zetten. Maar 9% van bedrijven gebruikt YouTube als een platform voor hun marketing. Op dit kanaal is dus nog veel potentie onbenut, maak hier dus zeker gebruik van! Daarnaast kun je uiteraard ook nog de andere sociale media inzetten om je bereik nog meer te vergroten.

https://animatievideokoning.nl/animaties-maken/