BN ontwerp
Image default
Bedrijven

Hightech 3D scanner bij 3DLS

Hightech 3D scanner bij 3DLS

Bent u op zoek naar een professionele partner in 3D scanning? Maak dan kennis met de 3D scanner specialisten van 3DLS. 3D scanning wordt ingezet voor een breed scala aan toepassingen. De ideale keuze voor bedrijven en mensen die snel en vakkundig een zeer gedetailleerde scan willen hebben van een omgeving, object of een gebouw. Hierbij maken wij gebruik van de nieuwste Faro 3D laserscanner, inmiddels alweer de 4e generatie scanner.

Handzaam en compact in gebruik

Een groot voordeel van de Faro 3D scanner is de afmetingen en gewicht van de laserscanner. De Faro scanner is namelijk handzaam en compact in gebruik, waardoor deze overal naartoe te nemen is. Ook is de scanner geschikt voor gebruik om mee te nemen in vliegtuigen, waardoor we international ook inzetbaar zijn voor projecten in binnen- en buitenland.

Hoe werkt onze 3D scanner?

De Faro Scanner is en mooi stukje techniek. De scanner wordt op een standaard gemonteerd, zodat deze 360 graden vrijheid heeft om te draaien om zijn eigen as en de gehele omgeving te scannen. Dit doet de scanner met duizenden mini foto’s per seconden waardoor uiteindelijk miljoenen frames worden gemaakt om een gedetailleerd realistisch 3D foto te maken van de omgeving.

De werking van de scanner is eveneens bijzonder. De scanner maakt een foto van de omgeving door punten aan elkaar te knopen. Door elk punt in het zicht te fotograferen, en deze punten vervolgens aan elkaar te knopen, wordt er een zogenaamde Puntenwolk gecreëerd dat dus samen wordt gevoegd tot één groot beeld. Deze punten zijn er niet voor niets, het zijn namelijk meetpunten. In de uiteindelijke export is het mogelijk dat de afstanden van punt tot punt gemeten kan worden zodat er accuraat gemeten kan worden in de ge exporteerde data. En dat is vooral heel handig voor bouwkundigen en ingenieurs die de foto’s willen gebruiken voor constructie werkzaamheden. En juist hiervoor is laserscanning uitermate geschikt!

Belang van waardevolle scandata

Goede en betrouwbare scandata is enorm waardevol. Vooral in de wereld van bouw en ingenieur is betrouwbare meetdata funest voor het beheersen van een groot bouwproject in de infra, gas & olie of bouwconstructie. Vooral wanneer u van plan bent om uw huidige productielocatie uit te breiden of wanneer een nieuwe locatie moet worden gebouwd, kan onze 3D scandata waardevolle inzichten geven. Onze laserscanning specialisten zetten deze data om in begrijpbare BIM modellen zodat alle relevante partijen toegang hebben tot dezelfde data.

Dankzij onze betrouwbare scandata kan er gestuurd worden op secuur werken en dat maakt de kans op verkeerde inschattingen ook kleiner. Dit bespaart dus op de langere termijn mogelijk heel veel kosten en inkoopfouten. De kosten om projecten achter te herstellen zullen dan veel groter zijn. Investeer daarom in waardevolle scandata dankzij de 3D scanning diensten van 3DLS.

Voordelen van high-end 3D scannen

De kwaliteit van laserscanning wordt steeds beter, waardoor er steeds meer vraag is naar specialistische scanapparatuur. De Ook leiden betere pointclouds toe tot het besparen op tekenwerk door:

  • compacte bewerkbare bestanden die eenvoudig te delen zijn in delcoud
  • mogelijkheid tot automatisering
  • betere viewers met betrouwbaardere data

Deze voordelen leiden tot snellere 3D CAD modellen, mogelijkheid tot genereren van clash-detections en betere analyses, zoals deformatie-analyse

Neem contact op met 3DLS

3DLS staat u graag te woord voor vragen of meer informatie over laserscanning. Bezoek onze website 3DLS voor een impressie van onze projecten en onze referenties. Laat uw nummer achter en wij nemen vervolgens telefonisch contact met u op.

https://www.3dls.nl/