BN ontwerp
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe wordt neon verlichting gemaakt?

Wist je dat neon verlichting gemaakt wordt van LED lampen? Deze lampen geven licht in verschillende kleuren en omdat ze zo dun zijn, passen ze in elke ruimte. Neon verlichting is populair in bars en restaurants, maar wordt steeds vaker gebruikt als decoratie aan de muur bij bedrijven. Je kunt ook je eigen logo of tekst laten maken in neon verlichting! neon verlichting is een unieke en opvallende manier om jouw bedrijf of ruimte te verlichten. Neon verlichting lampen zijn ook energiezuinig, dus je bespaart geld én helpt het milieu! Win-win!

Hoe maak je neon verlichting?

Neon verlichting wordt gemaakt van glasbuisjes die gevuld zijn met neon gas. Wanneer er stroom door het buisje gaat, ontstaat er een neon gloed. De kleur van de gloed is afhankelijk van het soort gas dat in het buisje zit. Neon lampen zijn onderhoudsvrij en gaan lang mee, zo’n 8000 uur! Dit maakt ze heel duurzaam. Neon lampen worden vaak ook gemaakt van kunststof en zijn dan wat goedkoper. Kunststof neon lampen gaan echter wel minder lang mee en zijn niet zo duurzaam als glas neon lampen.

Wat is neon precies?

Neon is een chemisch element met het symbool Ne en atoomnummer 20-23. Ze zijn ontdekt in 1898 door William Ramsay en Morris Travers. Neon is afkomstig van het Griekse woord neon, wat nieuw betekent. Neon is een edelgas dat voorkomt in lucht. Het gas neon wordt gebruikt om neonlampen te maken die gebruik maken van elektriciteit om licht te geven. Neonlampen kunnen verschillende kleuren neon gas bevatten, waardoor ze in verschillende kleuren neon licht kunnen geven. Neonlampen zijn energiezuinig en gaan lang mee, waardoor ze een duurzame optie zijn voor verlichting.

Neon letters of logo

Je kunt ook je eigen logo of tekst laten maken in neon verlichting! neon verlichting is een unieke en opvallende manier om jouw bedrijf of ruimte te verlichten. Dit maakt neon verlichting heel duurzaam. Neon letters of logo’s worden vaak ook gemaakt van kunststof en zijn dan wat goedkoper.