BN ontwerp
Image default
Zakelijke dienstverlening

Incasseren kun je leren

Mensen die bezig zijn met hun persoonlijke ontwikkeling zullen wellicht vaker het woord incasseren tegen zijn gekomen. Met incasseren wordt bedoeld hoe jij omgaat met hoe positieve of negatieve zaken je raken. En incasseren kun je leren! Er zijn allerlei verschillende cursussen waar je kan leren om zelf de regie te pakken in hoe je omgaat met bepaalde zaken.

 

Wanneer ben je aan het incasseren?

Als jij je aangevallen of bedreigd voelt, heb je de neiging om jezelf te verdedigen. Op dit moment ben jij bezig met het incasseren van de opmerkingen die iemand anders naar jou toe maakt. Je zult bij jezelf merken dat je voor sommige zaken gevoeliger bent dan voor andere zaken. Wellicht ligt het ook aan de persoon die de boodschap overbrengt. Als je om iemand geeft, vind je het belangrijk hoe diegene over jou denkt en zul je jezelf meer aantrekken van negatieve opmerkingen.

 

Blijf bij jezelf

Het is belangrijk om even goed na te denken voor je in de verdediging schiet. Door dicht bij jezelf te blijven, leer je jezelf kennen en heb je jouw handelen beter onder controle in situaties. Jij bepaalt immers wat de situatie met jou doet. Je kunt vol in de verdediging schieten, maar je kunt er ook voor kiezen om het los te laten. Op het moment dat je leert los te laten, creëer je meer rust voor jezelf. Net zoals bij een automatisch incasso, kun je ervoor kiezen om vervelende opmerkingen gewoon te incasseren en er verder geen aandacht aan te besteden.

https://bundel.nl/Incasseren/