BN ontwerp
Image default
Bedrijven

Kantoorartikelen die niet mogen ontbreken

Een kantoor inrichten is een aardige klus voor elk bedrijf, maar voor een nieuw bedrijf is het nog wel moeilijker. U weet als eigenaar van het bedrijf niet meteen wat er allemaal nodig is en wat er allemaal geregeld moet worden. Om uw nieuwe kantoor in te richten zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Deze zaken zijn verder in dit artikel benoemd en toegelicht. Verder wordt er ook ingegaan op de kantoorartikelen die niet mogen ontbreken.

Algemene inrichting

Met de algemene inrichting worden de vloer, de kleuren van de muur, het plafond en de verlichting bedoeld. U kunt voor de standaard witte muren kiezen, maar het is vaak mooier om de kleur van het logo terug te laten komen op de muur. Dit geeft net even die professionele en mooie uitstraling.  Verder is de verlichting ook belangrijk. Zorg dat er genoeg verlichting is voor elke werkplek. Verder is het internet en genoeg stopcontacten ook erg belangrijk. U kan nooit genoeg stopcontacten hebben.

Kantoormeubelen

Als u de algemene inrichting op orde heeft dan is het natuurlijk tijd om het leegstaande kantoor te gaan vullen met meubilair. Er zijn een aantal meubels die niet mogen ontbreken. Voor de werkplek van u zelf en van de werknemers. Ten eerste is een goed bureau belangrijk. De tip is om een verstelbaar bureau te kiezen zodat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van een bureau. Zo kunt u ook gebruik maken van flexplekken. Hetzelfde geld voor bureaustoelen. Ergonomische bureaustoelen zijn een aanrader omdat u deze ook in veel verschillende standen kan verstellen. Verder heeft u ook nog een beeldscherm en computer nodig om bezig te kunnen zijn. Het is dan handig om per bureau twee schermen neer te zetten. Uit onderzoeken blijkt dat mensen vele malen productiever zijn. Het is dan handig om een monitorarm aan te schaffen die u vast kunt maken aan het bureau. Deze armen zorgen ervoor dat u de hoogte en de afstand van beeldscherm naar bureaueinde kan instellen. Dit allemaal is goed voor de zithouding en een goede zithouding voorkomt gezondheidsproblemen en maakt de kans op verzuim een stuk kleiner. Voor een werkplek is het ook handig om voor wat opbergplek te zorgen. Dit kunt u doen door kastjes toe te voegen bij het bureau of een ladekast.

Kantoorartikelen

Naast de grote meubels zijn er ook andere accessoires en artikelen die niet mag ontbreken op kantoor. Ten eerste is het belangrijk om genoeg papier te hebben met genoeg schrijfwaar. Ondanks dat veel online gaat blijkt dat veel medewerkers het fijn vinden om nog bepaalde dingen op te schrijven. Verder is het ook handig voor het ondertekenen van contracten. Een plantje op elk bureau doet het daarnaast ook altijd goed. Even wat extra kleur toevoegen aan de werkplek. Verder is het ook mooi om een kalender op te hangen of neer te zetten bij de werkplek. Door de kalender met een logo te laten bedrukken zorgt u voor een mooie uitstraling en u zorgt ervoor dat een werknemer goed kan zien wat er de komende periode gaat gebeuren. Voor kantoor plekken is het handig om een 3 maanden kalender of een 4 maanden kalender aan te schaffen. Dit zijn kalenders waar een werknemer een groter overzicht heeft. Verder is het ook handig om nog mappen toe te voegen, een postvak en is een schaar of een nietmachine altijd fijn.