BN ontwerp
Image default
Bedrijven

Met welke leeftijd start je met rijlessen?

In Nederland is sinds een aantal jaar de leeftijd om te starten met rijles verlaagd. Je mag inmiddels starten met rijlessen vanaf 16,5 jaar. Om zelfstandig te mogen rijden in een auto met je rijbewijs moet je in heel Europa wel 18 jaar zijn. In Nederland mag je tussen je 16,5 en 18 wel onder begeleiding van een volwassenen al auto rijden.

Leeftijdsgrenzen buiten Europa

Buiten Europa gelden uiteenlopende leeftijdsgrenzen. Zo is de jongste leeftijd 14 jaar, maar er zijn ook zeer veel landen die de standaard leeftijd van 18 hanteren. In Amerika is de meest gebruikte leeftijd 16 jaar. Dat is jonger dan in Nederland, maar in Amerika rijden ze eigenlijk alleen maar automaat auto’s. Rijden in een automaat is een stuk makkelijker omdat je niet hoeft te schakelen. Je hoeft dus eigenlijk alleen maar te sturen en gas te geven en remmen. De lagere leeftijd keuze is Amerika is dan ook begrijpelijk.

Op iedere leeftijd starten met rijschool Eindhoven

Met welke leeftijd je zelf wilt starten maakt helemaal niet uit. Voel je dus ook zeker niet gejaagd als de meeste mensen om je heen al op vroege leeftijd starten. Je kan prima op een latere leeftijd starten als jij er echt klaar voor bent. Daarnaast zijn rijlessen niet goedkoop dus het kan ook zo maar zijn dat je op deze jonge leeftijd gewoonweg nog niet genoeg budget hebt om de rijlessen en het rijbewijs te betalen. Bij rijschool Eindhoven maakt het niet uit op welke leeftijd jij start en zul je altijd verzekerd zijn van de beste lessen.

https://autorijschool-kwaliteit.nl/