BN ontwerp
Image default
Zakelijke dienstverlening

Overstappen wordt makkelijk gemaakt

De meeste leveranciers hebben een handige overstapservice. Je hoeft dan alleen maar bij je nieuwe leverancier aan te geven per wanneer je wilt overstappen en een aantal gegevens (zoals je meterstand) door te sturen. De nieuwe leverancier regelt dan alle details over de overstap met je oude aanbieder. Het oude contract wordt opgezegd en een nieuw contract wordt op maat voor jou gemaakt. Zo geniet je van alle kortingen en voordelen zonder jezelf met extra werk op te zadelen. Kies voor deze ontzorging en sluit een contract af bij een aanbieder met een overstapservice. 

Je aansluiten bij de voordeligste energieleverancier 

Veel mensen zoeken jaarlijks naar de voordeligste energieleverancier, en dat levert ze een grote besparing op. Als je aan het einde van je contract daarna een nieuwe energieleverancier overstapt kan je dat flinke kortingen opleveren. Veel bedrijven hanteren in ieder geval een mooie welkomstkorting, waardoor je energierekening voor dat jaar een flink stuk lager uitvalt. Cashbacks zijn een teruggave van een deel van het geld dat je betaald hebt. En bij heel veel bedrijven kun je bovendien ook leuke cadeautjes krijgen als je naar hen overstapt. Denk aan waardevolle cadeaubonnen, dure elektronica en andere gewilde producten. Vaak kan je zelf zo’n bonus uitkiezen. Dit maakt je verdiepen in een saai onderwerp als energie wel zo leuk. Misschien wel leuker dan de paar honderd euro aan welkomstbonussen die je bij veel andere bedrijven kunt krijgen. Vergelijk energie als je dus geld over wil houden.

Voordeligste energieleverancier – moet je nieuwe leidingen en stopcontacten installeren? 

Als je vanwege de hoge welkomst kortingen en bonussen wilt overstappen van energiebedrijf, dan wordt alleen de leverancier van je energie anders. Er verandert niks aan je gasleidingen, je stopcontacten of je meterkast. De apparatuur waarlangs de energie in je woning terechtkomt is in het beheer van de netbeheerder (die overigens ook een vergoeding vraagt, die automatisch wordt doorgerekend in je energierekening). Als je ervoor kiest om je bij een ander energiebedrijf aan te sluiten, dan verandert er dus niets wat betreft je leidingen of elektriciteitsvoorziening. 

Hoe zit het met overstappen als je gebruikmaakt van stadswarmte 

Stadswarmte is een manier om woningen te verwarmen met de resterende warmte die vrijkomt bij industriële processen. Fabrieken, bedrijven en kassen wekken vaak veel warmte op bij hun werkzaamheden. Die warmte zou verloren gaan als er geen gebruik wordt gemaakt van een stadswarmte systeem, ook wel blokverwarming genoemd. Dit systeem is duurzaam, efficiënt en goedkoop. Als jij gebruikt maakt van een stadswarmte systeem, dan kan je daar niet van overstappen. Het is dan wel mogelijk om alleen je stroom van een andere leverancier te gaan betrekken.

Wil je ook een blog plaatsen of link plaatsen? Neem dan contact op!