BN ontwerp
Image default
Huishoudelijk

Taupe kleur is makkelijk te combineren

Ben je opzoek naar een kleur die makkelijk te combineren is met andere kleuren? Heb je wel eens van de kleur taupe gehoord? Het is een kleur die in veel verschillende tinten en contrasten voorkomt wat het vaak makkelijker maakt om andere kleuren mee te combineren. De kleur kan kil zijn, zoals lichtgrijs, steengrijs. De kleur kan juist ook heel levendig zijn, doordat het bijvoorbeeld een zand kleur of aarde achtige kleur heeft zoals lichtbruin of donkerbruin. Wanneer je graag iets anders in huis zou willen, is het dus het makkelijkst een een mooie taupe kleur te kiezen. Op de muur kan een taupe kleur in verschillende soorten licht zelfs een beetje van kleur of tint veranderen. Houd hier wel altijd rekening mee. 

Een aantal combinaties met taupe.

Lichtgrijs en lichtbruin  

Taupe is een kleur die je goed kan combineren met bijvoorbeeld grijs tinten. Wanneer je de taupe kleur in een wat licht bruinere kleur combineerd met een lichtgrijze tint. Krijg je eigenlijk een hele rustige zachte uitstraling. Je kunt hier en daar wat houtkleuren toevoegen als accessoires om er meer warmte in toe te voegen. 

Hout en groen 

Wanneer je een taupe kleur combineert met bijvoorbeeld een houten tafel of een plafond van hout, creëer je eigenlijk een heel natuurlijk effect. Samen in combinatie met veel groene planten wordt dit eigenlijk een hele mooie natuurlijke uitstraling. 

Oldschool gray 

Een mooie half bruine tint op je muur in combinatie met veel zwart en wit, geeft eigenlijk een hele mooie oude maar klassieke stijl aan je woning, strak en ook zeker modern. Het is natuurlijk net waar je van houd en wellicht uit welke tijd je komt. 

Roze en taupe 

Roze is een hele goede mooie kleur om te combineren met taupe. Je creëert eigenlijk een hele elegante stijl, die wel wat meer voor vrouwen is dan voor mannen.