BN ontwerp
Image default
Huishoudelijk

Welk vliegengordijn het meest effectief

Het is vandaag super heet. Niet alleen buiten, maar ook binnen. Daarom wil je maar al te graag je deur open hebben. Om in ieder geval nog dat kleine briesje te hebben die voor wat frisse lucht zorgt. Maar met het open houden van je deur, laat je niet alleen dat briesje binnen, maar ook vliegen en andere insecten. Hoog tijd dus om daar wat aan te doen! De meest effectieve manier is om er simpelweg een vliegengordijn op te hangen, maar welke is het meest effectief?

Welk vliegengordijn kopen?

We spraken Vliegengordijnkopen.nl, een website die al sinds 2015 vliegengordijnen online verkoopt. Wij vroegen hen als eerste welk vliegengordijn er nou het meeste verkocht wordt. Het antwoord was dat veel mensen voor een kattenstaart gingen en dat zij die ook vaak aanbevolen. De reden: de prijs/kwaliteitsverhouding ligt hiervan heel goed. De gordijnen zijn met een verkoopwaarde van rond de 40 euro, niet al te duur. En ze gaan erg lang mee. De meeste mensen hebben er echt jarenlang plezier van. Maar de belangrijkste reden om de kattenstaart gordijnen te kopen is toch wel het feit dat de pluizige strengen heel mooi en goed naast elkaar aansluiten waardoor vliegen, muggen en andere insecten vrijwel niet je huis in kunnen. Dat zou dan alleen kunnen als er echt een flink wind waait of net op het moment dat er iemand doorheen loopt.

Huisdieren en vliegengordijnen

Ook voor huisdieren is de kattenstaart een aanrader. Dieren moeten er even aan wennen want ze begrijpen in eerste instantie niet direct dat ze tussen de strengen door naar buiten kunnen lopen. Als ze dit eenmaal in de gaten hebben, dan zul je zien dat het geen enkel probleem meer oplevert. Dit soort strengen knopen ook niet gauw in elkaar waardoor een dier erin verstrikt kan raken. Het antwoord op de vraag, welk vliegengordijn dus het meest effectief is, is volgens Vliegengordijnkopen.nl dus de kattenstaart. De kattenstaart kun je via hun webshop kopen en is verkrijgbaar in 3 maten en 8 verschillende kleurencombinaties.