BN ontwerp
Image default
Mode en Kleding

Tips voor het uitwassen van je BH

Tips voor het uitwassen van je BH

Iedere vrouw draagt natuurlijk bijna iedere dag wel een bh, met enkele uitzonderingen daargelaten, is het dus wel zo prettig dat je ze ook gewoon lekker fris kunt wassen. Omdat de meeste vrouwen meerdere bh’s hebben, is het vaak geen probleem om een bh toch minimaal één keer per week te wassen. Afhankelijk van je eventuele werkzaamheden en de temperatuur buiten. Je kunt je namelijk voorstellen, dat wanneer het 25 graden is en je transpireert, je niet een week lang met dezelfde bh gaat rondlopen. Om ervoor te zorgen dat je toch altijd een frisse bh hebt en niet geheel onbelangrijk, je bh zo lang mogelijk meegaat, hebben we een aantal tips voor je, zodat jij je bh veilig kunt wassen.

Gebruik altijd een waszak

De allerbelangrijkste tips die we je willen meegeven wanneer jij je bh gaat wassen, is het gebruik van een waszak. Niet alleen geldt dit voor bijvoorbeeld een compressie bh, maar ook voor een normale of sport bh. Doordat er in een bh vaak beugels zitten, maar ook andere ijzeren/metalen onderdelen, kan het zijn dat dit vast komt te zitten in de wasmachine. Door het gebruik van een waszak is dit niet het geval. Daarnaast zorgt het gebruik van een waszak er ook voor, dat je bh niet zo snel vaal wordt, doordat de kans op eventuele slijtage door de bescherming van de zak wordt verminderd.

Was je BH met de hand

Het is niet verstandig om je bh iedere keer in de wasmachine te doen. Vooral niet wanneer je het liefst warm was, aangezien de kans dan aanwezig is dat je bh krimp. Je zit er immers niet op te wachten dat je bh na enkele keren wassen ineens een stuk kleiner is en jij vervolgens naar de winkel moet, je cupmaat berekenen en een nieuwe bh moet aanschaffen. Door je bh dus regelmatig met de hand te wassen, heb je toch altijd een frisse bh, maar hoef je je bh niet iedere keer bloot te stellen aan het ‘geweld’ van de wasmachine.

Uitlaten waaien

Net als bij onze kleding, is het niet verstandig alles te vaak te wassen. Vooral niet wanneer je het bijna tot niet draagt. Even een middagje in de frisse lucht buiten is dan ook een prima manier om ervoor te zorgen dat alles weer fris is. Hang je bh dus in plaats van te wassen, gewoon even aan de waslijn, zodat de frisse wind er even lekker doorheen kan waaien. Dit kun je doen met in principe iedere bh die je hebt, zowel een voedingsbeha als een sport bh. Wel is het natuurlijk frisser je sport bh na gebruik iets vaker te wassen in verband met eventueel transpireren.