BN ontwerp
Image default
Bedrijven

3 tips voor het gebruik van noppenfolie!

Al jaren staan noppenfolie bekend als een uiterst veelzijdig verpakkingsmateriaal. Het is niet alleen handig voor de bescherming van producten of objecten, maar dient ook voor uitstekende isolatie. Hoewel de meeste noppenfolie gemakkelijk vast te zetten valt met plakband of Duck tape, is een korte uitleg geen overbodige luxe. Hieronder 3 tips bij het gebruik van noppenfolie.

Tip 1 – Zorg dat het object geen bewegingsruimte heeft

Het inwikkelen van jou spullen in noppenfolie is de helft van het werk. Wil je je objecten écht goed beschermen? Zorg dan dat je elke hoek strak intapet. Veel mensen tapen enkel de uiteindes van de noppenfolie aan elkaar, echter kunnen objecten hierdoor heen en weer gaan verschuiven. Dit kan zorgen voor schade, wat natuurlijk niemand wilt. Door de noppenfolie strak om het object te wikkelen en het van verschillende hoeken vast te zetten verzeker je een veilige reis.

Tip 2 – Maak het jezelf gemakkelijk, label alles!

Noppenfolie wordt zelden eenmalig gebruikt. Vaak dienen er een hoop producten worden ingepakt, en dit veroorzaakt een dilemma. Veel mensen gaan ervan uit dat door de contouren te zien valt welk product er verpakt is, niks is echter minder waar. Net als verpakkingsdozen zijn objecten die goed omwikkeld zijn door noppenfolie nauwelijks herkenbaar. Voorkom dus dat jouw object verwisselt wordt met een ander en label hem duidelijk aan de buitenkant.

Tip 3 – Uitpakken gaat het beste met een scherp object

Alhoewel voor velen het uitpakken van een object in noppenfolie een traktatie is, wordt niet iedereen hier even blij van. Er zijn duizenden mensen die voor hun beroep dagelijks tientallen objecten van noppenfolie moeten bevrijden. Een beginnersfout zou zijn om dit allemaal met je vingers te doen, doe dit echter niet te vaak! Een schaar of ander scherp object zorgt ervoor dat je geen pijn in je handen krijgt, en krijgen de klus ook nog eens sneller klaar. Let wel op dat je het onderliggende object niet beschadigd.

https://luchtkussengigant.nl/noppenfolie/