BN ontwerp
Image default
Bedrijven

Een eigen bedrijf starten

Als je een eigen bedrijf wilt beginnen zijn er veel dingen die je niet moet vergeten. Daarom is dit handige lijstje er zodat je niks vergeet!

Ongeacht de sector waarin je straks aan het werk gaat, je moet je jouw onderneming altijd inschrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Een aparte inschrijving bij de Belastingdienst is niet nodig, omdat de KvK deze gegevens na je inschrijving direct doorgeeft aan de fiscus.

 

2. Regelen van verzekeringen

Net als iedereen in Nederland is een ziektekostenverzekering voor ondernemers verplichte kost. Daarnaast kun je je op vrijwillige basis extra laten verzekeren tegen bijvoorbeeld ziekte, aansprakelijkheid of arbeidsongeschiktheid. Het is raadzaam om ook dit soort zaken goed te regelen, zodat je niet snel voor verrassingen komt te staan.

3. Verzorgen van de administratie

Vaak is het niet het meest populaire klusje van zelfstandige professionals. Maar het onderhouden van de administratie is een essentieel onderdeel van het goed runnen van een bedrijf. Daarnaast zijn er de veel verschillende online tools die je bij deze administratieve taken kunnen helpen. 

 

Personeel

Wanneer je een eigen bedrijf gaat starten heb je natuurlijk ook personeel nodig. Wanneer je personeel in dienst heb zijn er wel een aantal dingen waar jij voor moet zorgen zoals een werk plek, drinken, lunch, tijdregistratiesysteem en nog veel meer. Een tijdsregistratiesysteem is handig als je veel werknemers in dienst hebt. Hierdoor hoef je niet altijd na te kijken op een papiertje hoeveel het nou precies was, maar kun je het gewoon op je beeldscherm zien.

 

Tips

Probeer zo min mogelijk thuis te werken. Het klinkt veel mensen als muziek in de oren, maar je moet hiervoor wel over de nodige discipline beschikken. De kans dat je thuis wordt afgeleid van jouw werkzaamheden is een stuk groter dan wanneer je op kantoor zit en als zelfstandig ondernemer heb je straks geen baas meer die jou achter de broek aanzit om een bepaalde opdracht af te maken. Het gevaar bestaat dan dat je ’s ochtends keurig op tijd achter de computer plaatsneemt, maar om half zes ’s avonds eigenlijk maar weinig concreets hebt uitgevoerd. En tip 2, eer met kritiek omgaan. Je hoort natuurlijk liever complimenten, maar kritiek is uiteindelijk net zo waardevol, of zelfs nog waardevoller. Doorgewinterde ondernemers in jouw branche en netwerk hebben de fase waarin jij zit ooit zelf ook doorgemaakt.

https://keeping.nl/tijdregistratiesysteem