BN ontwerp
Image default
Woning en Tuin

Eettafel kopen: een belangrijke aankoop

Wanneer we een eettafel kopen staan we er waarschijnlijk niet bij stil, maar de eettafel is waarschijnlijk het belangrijkste meubelstuk dat we in ons huis hebben staan. Dat lijkt nogal een grote bewering als het om zoiets simpels als een tafel gaat, maar ga maar eens na. Elke dag weer nemen families gezamenlijk plaats rondom deze tafel om alle belangrijke gebeurtenissen van die dag door te spreken en om samen een maaltijd te eten. Het zijn deze momenten die onze familiebanden versterken en waar we gezamenlijk herinneringen maken. We vieren verjaardagen en feestdagen van kerst tot pasen aan de eettafel en elke dag weer beginnen we onze dag samen met een ontbijt aan deze belangrijke tafel. Een eettafel kopen is dus niet zomaar even een aankoop die je tussen neus en lippen door doet. Je doet er goed aan om eens goed na te denken wat je eigenlijk verwacht van de tafel waaraan jij en je gezin elke dag plaats nemen. 

De juiste eettafel kopen: zo doe je dat

Ga je een eettafel kopen, dan is het goed je op de hoogte te stellen van wat eigenlijk jouw verwachtingen en vereisten zijn van deze tafel. Wellicht heb je niet echt een idee over verwachtingen en vereisten wanneer het op tafels aankomt, zolang de tafel maar een blad heeft en vier poten. Op zich is dat natuurlijk al een begin, maar het is prettig om er nog wat verder over na te denken. Met hoeveel mensen je dagelijks om de tafel zit en met hoeveel mensen je maximaal aan de tafel wil kunnen zitten bij bijvoorbeeld speciale gelegenheden is een goede vraag om je eens te stellen. Deze vraag helpt je begrijpen hoe groot de ideale eettafel voor jou dient te zijn. 

Ronde of rechte tafel?

Vervolgens kun je natuurlijk een eettafel kopen die rond is, of een eettafel die vierkant of rechthoekig is. De keuze tussen rond of rechthoekig heeft natuurlijk te maken met jouw persoonlijke voorkeur. Wellicht vind je een ronde tafel wel veel mooier dan een tafel met rechte hoeken. Dan is d e keuze snel gemaakt natuurlijk. Tegelijkertijd is het wel van belang te vermelden dat ook de hoeveelheid mensen die je aan tafel kwijt kan tot op zekere hoogte bepaald wordt door de vorm van de tafel. Het is namelijk lastig om grotere groepen mensen aan een ronde tafel kwijt te kunnen omdat je dan een zeer grote ronde tafel nodig hebt die veel ruimte in neemt. 

Welk materiaal kies je?

Naast de vorm die rond of rechthoekig kan zijn kun je een eettafel kopen in verschillende materialen. Natuurlijk is hout de bekendste en meest vertrouwde optie. Eikenhout en andere vormen van hardhout zijn materialen waarmee we graag tafels fabriceren omdat ze tot stevige en mooie resultaten leiden. Andere materialen zijn bijvoorbeeld metaal en kunststof, en eventueel ook glas, dat bijvoorbeeld gebruikt kan worden als dekplaat op een houten tafel. Een meer modern materiaal dat tegenwoordig ook veel wordt gebruikt in de fabricatie van eettafels en andere meubels is bamboe. Bamboe is een sterk en duurzaam materiaal en daarom uitermate geschikt voor de productie van meubels.