BN ontwerp
Image default
Dienstverlening

Enkele van de problemen die duiven veroorzaken in hoogbouw

Hoewel duiven ongevaarlijk lijken, veroorzaken ze veel problemen, vooral bij hoge gebouwen, en deze problemen worden erger naarmate ze in aantal toenemen, dus je moet niet aarzelen om ze weg te doen zodra je ze op je dak of in de buurt opmerkt uw huis. Een groot probleem met duiven is dat ze in groepen huizen binnendringen.

Als je maar één duif op je dak ziet, is de kans groot dat het er al veel zijn. Hier zijn enkele van de problemen die worden veroorzaakt door duiven in een hoogbouw.

Hun uitwerpselen zijn zuur

Over het algemeen is vogelpoep zuur van aard, en zoals u al weet, vreet zuur de materialen geleidelijk. Als vogelpoep lange tijd op uw dak blijft liggen, zal het geleidelijk aan het materiaal van uw dak aanvreten en lekkage veroorzaken. Het is onnodig om u te herinneren aan de waterschade die kan worden veroorzaakt door een lekkend dak.

In zeldzame gevallen kan vogelpoep de levensduur van uw dak met de helft verkorten. Om te onderstrepen hoe krachtig vogelpoep is, zorgde hun ophoping in 2008 ervoor dat het bladerdak van een benzinestation instortte.

Duivennesten blokkeren afvoeren

Duiven bouwen hun nesten vaak in afvoeren, dakgoten en hoeken van daken. Het probleem hiermee is dat het het afvoersysteem van uw gebouw kan blokkeren. Als dit niet wordt verholpen, kan stilstaand water uw dak instorten en ernstige schade veroorzaken. Lees daarom meer over een duivennest verwijderen om er achter te komen wat u er tegen kunt doen.

Duiven kunnen uw mechanische apparaten beschadigen

Vogelpoep kan uw HVAC-units, luifels en watertorens beschadigen. Ze kunnen ook uw balkons en richels beschadigen, waardoor de waarde van het onroerend goed daalt. Het belangrijkste is dat mensen die in dergelijke appartementen wonen of in dergelijke gebouwen werken, worden blootgesteld aan ernstige gezondheidsrisico’s.

Vogelpoep is in verband gebracht met meer dan 60 ziekten zoals histoplasmose, candidiasis, cryptokokkose, salmonellose, St. Louis Encefalitis en nog veel meer.

Vogelnest materialen kunnen de kans op brand vergroten

Het feit dat vogelnesten zijn gemaakt van brandbare materialen maakt het gevaarlijk op het dak. Het nest is meestal gemaakt van gedroogde twijgen en rietjes, en deze twee materialen zijn zeer brandbaar. Wanneer een vliegende sintel in contact komt met een nest, kan deze onmiddellijk vuur veroorzaken. Dit is de reden waarom de meeste tekenbranden worden veroorzaakt door vogelnesten.

Nesten kunnen ventilatiesystemen blokkeren

Als vogelnesten zich ophopen in een luchtstroom kanaal, kunnen ze de luchtstroom en lood blokkeren tot ernstige gezondheidsproblemen, zo niet de dood. Halverwege de jaren negentig werden vijf mensen vermoord in hetzelfde appartement in de Verenigde Staten. Ze werden verstikt door koolmonoxide omdat het uitlaatsysteem van hun open haard werd geblokkeerd door duivennesten.

Duiven kunnen zich nestelen en hun nest bouwen in elk deel van je gebouw. Nog beter is het wanneer hun nesten in open delen van uw gebouw worden gebouwd. In sommige gevallen bouwen ze hun nesten op verborgen plekken. De nesten zouden ernstige schade hebben aangericht voordat je erachter zou komen dat duiven, evenals hun nesten, zich in die gebieden bevinden.

Metalen afwerkingen kunnen worden beschadigd door vogelpoep

Duivenpoep eet in de beschermende coating en zelfs in de verf op metalen voorwerpen rond uw gebouw. Hoe langer de uitwerpselen op de voorwerpen blijven zitten, hoe meer ze de afwerking zullen beschadigen.

Duiven kunnen uw plafonds beschadigen

Duiven kunnen uw plafond binnendringen via openingen en daar heel lang blijven. Ze zullen zich in aantal vermenigvuldigen en dat zal leiden tot meer uitwerpselen. Het zal een punt bereiken waarop je plafond hun gewicht niet meer kan dragen en het zal instorten.

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/