BN ontwerp
Image default
Bedrijven

Hoe een slotenmaker kan helpen bij het repareren van beschadigde sloten

De sloten op ramen en deuren kunnen als gevolg van verschillende oorzaken beschadigd raken. Denk bijvoorbeeld aan een inbraakpoging, waarbij inbrekers het slot met veel geweld proberen te forceren. Ook het afbreken van een sleutel kan leiden tot schade aan het slot. Daar het herstel van schade aan sloten vaak niet eenvoudig is, doe je er verstandig aan hier de hulp van een slotenmaker in Utrecht of bijvoorbeeld Amsterdam voor in te schakelen. Bij een reparatie aan het slot zal een slotenmaker in eerste instantie proberen de afgebroken sleutel te verwijderen. Mogelijk maakt dit een verdere reparatie aan het slot overbodig. 

Cilinder vervangen kan al voldoende zijn bij kapotte sloten 

Wanneer het verwijderen van de afgebroken sleutel onvoldoende effect heeft, zal een slotenmaker de cilinder van het slot vervangen. Het bestaande slotschild en de slotkast kunnen hierbij behouden blijven. Het helpt je de kosten van de reparatie aan het slot zo laag mogelijk te houden. Laat een slotenmaker kiezen voor een cilinder die goed beoordeeld is door Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dat wil zeggen, dat aangeraden wordt om te kiezen voor een cilinder met tenminste twee of drie sterren. Het gaat hierbij standaard om een anti-kerntrekcilinder. Al jaren is kerntrekken een van de populairste inbraakmethodes onder inbrekers. 

Volledig slot vernieuwen na een inbraak 

Het geweld wat inbrekers bij een inbraakpoging gebruiken maakt dat het vervangen van de cilinder na een inbraak niet altijd voldoende zal zijn. Kies er in zo’n geval niet alleen voor om het slot als geheel te laten vervangen door een slotenmaker, maar overweeg ook andere verbeteringen in de inbraakbeveiliging van je woning door te voeren. Denk aan het installeren van een alarmsysteem in huis. Ook het ophangen van een beveiligingscamera kan helpen; de camera zal inbrekers afschrikken.