BN ontwerp
Image default
Electronica en Computers

iPad versus Android tablet, welke kiest u?

U kunt een tablet kopen in uw plaatselijke elektronicawinkel of online, en waarschijnlijk zal deze draaien op het iOS-besturingssysteem van Apple of het Android-besturingssysteem van Google. U kunt gemakkelijk bepalen welke tablet voor u het meest geschikt is door de verschillen tussen de besturingssystemen te begrijpen.

Wij behandelen in deze gids alles wat u nodig hebt om meer te weten te komen over deze populaire besturingssystemen en de tablets waarop ze draaien.

De voordelen van een iPad

U zult zich snel op uw gemak voelen bij het gebruik van uw tablet met basisorganisatie en een intuïtieve interface. Sterker nog, alle iOS-apparaten hebben dezelfde interface. U kunt een iOS-apparaat gebruiken dat u al hebt, of een apparaat dat u later hebt aangeschaft voor een nieuwer model.

MacOS is een populaire keuze voor contentproducenten en creatieven. De iPad heeft een breed scala aan productiviteitsgerichte apps, waaronder videobewerking, grafisch ontwerp en audiobewerking.

Gaming is ook mogelijk met iPads. Hoewel Android een aantal geweldige games biedt, heeft iOS de beste mobiele games.

Nadelen van een iPad

Apple zorgt voor consistentie op iOS-apparaten door veel aanpassingsmogelijkheden die u op Android vindt, te blokkeren. Apple is misschien niet de juiste keuze voor u als u elke instelling wilt aanpassen.

U kunt de opslagruimte van uw iPad niet uitbreiden met een microSD-kaart, in tegenstelling tot veel Android-tablets. Hoewel u USB-schijven kunt gebruiken om de opslagruimte van uw iPad uit te breiden, is het noodzakelijk om een ander apparaat en een snoer mee te nemen om alles soepel te laten verlopen. Om problemen in de toekomst te voorkomen, moet u vóór de aankoop nagaan hoeveel opslagruimte u nodig hebt.

High-end Android-tablets zijn zo geprijsd dat ze kunnen concurreren met iPads, maar Android heeft ook budget- en middenklasse-opties waar iPads simpelweg niet aan kunnen tippen.

De voordelen van een Android-tablet

Op de markt voor Android-tablets vindt u een scala aan opties van verschillende fabrikanten, waaronder kleine, budgetvriendelijke tablets voor kinderen en grote, krachtige slates voor werk en ontspanning.

U hebt geen high-end Android-tablet nodig om succesvol te zijn, maar u kunt een budget tablet met Android krijgen voor net zo weinig als een etentje met uw vrienden.

Android biedt een groot aantal opties voor het aanpassen van de interface en het installeren van software en firmware.

Nadelen van een Android-tablet

Google inspecteert niet persoonlijk elk item in hun winkel, maar ze screenen wel apps met software voordat ze worden geüpload naar de Google Play Store. Er zijn apps van slechte kwaliteit en malware die langs de filters komen. U hoeft zich geen zorgen te maken als u alleen bekende apps gebruikt.

Hoewel u de mogelijkheid hebt om allerlei instellingen en functies op uw toestel te wijzigen, en zelfs de interface te veranderen, kan het overweldigend zijn als u alleen maar op zoek bent naar een eenvoudige ervaring.