BN ontwerp
Image default
Electronica en Computers

Een geschikt camerasysteem kiezen

Wij gebruiken gesloten televisiecircuits (CCTV) voor bewaking, beveiliging, bescherming van eigendommen, toezicht op de prestaties van werknemers en om gebieden te bewaken die als onveilig voor menselijke bewoning kunnen worden beschouwd. De beelden van deze camera’s worden doorgegeven aan een digitale videorecorder (DVR). Deze DVR kan de video opslaan om hem later te bekijken, naar een beveiligingscentrale sturen of verbinding maken met het internet om hem van overal ter wereld op uw computer of smartphone te bekijken. Dit biedt een grote flexibiliteit om uw CCTV-netwerk nu, in real-time, vanuit uw kantoor of werkplek te bekijken of een tijdgestempelde opname van de video te hebben voor later gebruik. De Security DVR kan een stand-alone unit met voldoende opnameruimte of de DVR kan zeer klein en geïntegreerd met de camera en de opname gedaan op een geheugenkaart.

Bij het kiezen van een CCTV-systeem kan de huiseigenaar of bedrijfseigenaar verschillende behoeften en voorkeuren hebben. De bedrijfseigenaar kan de tijd, de moeite en het geld willen spenderen om een bedraad systeem te installeren dat niet alleen video-, maar ook stroomkabels bevat. Huiseigenaren willen misschien geen kabels door muren leggen en willen het CCTV-systeem misschien meenemen naar een nieuwe woning. De huiseigenaar zou dan een draadloos systeem kiezen dat gemakkelijker te installeren of te verplaatsen is.

Bij het selecteren van camera’s voor een CCTV-systeem hebben we veel keuzes, en de meeste van hen hebben specifieke toepassingen voor specifieke omstandigheden.

Binnencamera’s zijn de meest voorkomende CCTV-camera’s en worden gebruikt in kantoren, woningen, scholen en winkels. Een binnencamera kan zowel bedraad als draadloos zijn en in kleur of zwart-wit.

Als beveiliging 24 uur per dag of 24 uur per dag nodig is, kunnen we infrarood dag/nacht-camera’s gebruiken. Deze camera’s kunnen opnemen bij daglicht, maar ook in bijna volledige duisternis. Om een goed beeld te garanderen maken deze camera’s gebruik van infrarood LED’s die het gebied of onderwerp verlichten, maar niet gezien worden door het menselijk oog, zodat de indringer niet zal weten dat hij opgenomen wordt.

De Dome Camera heeft een kleine camera die in de koepelvormige behuizing is geplaatst. De camera kan op een specifiek gebied worden gericht of worden ingesteld voor een breed gezichtsveld. De dome-camera wordt meestal aan het plafond bevestigd, maar kan ook aan een muur of zelfs op de vloer worden bevestigd. Deze camera is goed voor het bekijken van een groot gebied met veel mensen en de camera is zeer discreet.

De Bullet Camera’s zijn goed om zich op een specifiek gebied te richten; en zijn niet erg groot, zodat ze niet veel aandacht trekken. De camera zelf is geplaatst in een cilindrische behuizing waardoor ze eruit zien als een grote kogel. U hebt veel keuzemogelijkheden met de bullet camera, want ze kunnen dag/nacht, binnen/buiten en vandaalbestendig zijn, zoals vereist.

Een buitencamera is een camera die buiten in de elementen kan worden geplaatst. Indien nodig kunnen deze camera’s worden uitgerust met interne verwarming en zijn ze goed voor het bekijken van parkeerterreinen, deuren en apparatuur buitenshuis.

De Pan Tilt en Zoom camera’s (PTZ) kunnen op afstand worden bediend om te pannen (links of rechts), te kantelen (op en neer) of in te zoomen op een object of terug te keren naar groothoek voor een groter gezichtsveld. Deze camera’s kunnen ter plaatse worden bediend met een afstandsbediening of via het internet met uw computer. Alle bediening gaat via uw beveiligings-DVR, zodat er een tijdgestempelde opname wordt opgeslagen.

De volgende camera is de Nanny Cam of Verborgen Spy Camera. Dit is een kleine CCTV camera in een gewoon voorwerp zoals een klok, radio, spiegel of bord dat iemand zou verwachten te vinden in een kamer. Ook het voorwerp waar de camera in zit is volledig functioneel, om te helpen bij het verbergen van de camera. Een verborgen camera kan bedraad, draadloos of autonoom zijn met een eigen DVR intern in het object. De goedkoopste is de bedrade camera en deze kan via een beveiligings-DVR op uw computer of op uw router en het internet worden aangesloten. De draadloze versie kan ook worden aangesloten op uw computer of op internet. Een zelfstandige of verborgen camera met interne DVR kan gemakkelijk van plaats naar plaats worden verplaatst en het registreert op een geheugenkaart om later te bekijken. Verborgen spionagecamera’s kunnen meestal door de DVR worden ingesteld voor bewegingsdetectie om opnameruimte te besparen. Bij de aankoop van uw camera kunt u kiezen tussen een kleuren- of zwart-wit camera en een dag- of nachtlens.

Tenslotte hebben we nog een IP Camera. Deze camera heeft een eigen IP adres en kan direct op het internet of uw computer worden aangesloten. Als de camera rechtstreeks op het internet is aangesloten zonder computer of DVR, kunt u de video van overal ter wereld bekijken, maar u zult geen tijdgestempelde opname maken. Deze camera’s kunnen de kosten van het bewaken van een specifiek gebied zonder gebruik van een DVR sterk verlagen, als u bereid bent enige beperking te aanvaarden.

https://www.securitythuis.nl/