BN ontwerp
Image default
Electronica en Computers

Waarom zijn Samsung televisies tegenwoordig zo populair? Wat zit hier achter?

Samsung, een in Korea gevestigd conglomeraat, is een van de meest succesvolle bedrijven die vandaag de dag floreren en een van zijn veelgeprezen dochterondernemingen is Samsung Electronics, de fabrikant van de wereldberoemde Samsung-televisies. Vanaf 2008 heeft Samsung alle andere televisiemerken de afgelopen negen kwartalen achtereenvolgens uitbesteed. En in het derde kwartaal van 2009 had Samsung een marktaandeel van 23 procent op de televisiemarkt. Deze enorme aantallen zeggen maar één ding: de televisies van Samsung zijn prachtig en de consument wil ze hebben.

Een groot en interressant aanbod van Samsung televisies

Vele bedrijven zijn gespecialiseerd in gesorteerde consumentenelektronica producten, vergelijk alle samsung tv aanbieding mogelijkheden en ontdek alle interessante features van de populaire apparaten en kijk wat ze allemaal te bieden hebben.

Wat zit er achter de geschiedenis van samsung?

Samsung was een bedrijf dat in eerste instantie geen televisies produceerde. Pas in het begin van de jaren zeventig, toen Europese en Amerikaanse fabrikanten hun technologie aan het bedrijf deelden voor de rechten om tv’s in Korea te verkopen, keek Samsung goed naar de markt en besloot het een eigen tv te lanceren. Samsung ontwierp hun eerste tv, een zwart-wit tv-toestel, in 1970 en produceerde het in 1972 voor de binnenlandse verkoop, in 1976 werden er een miljoen zwart-witte Samsung-televisies geproduceerd. Nauwelijks twee jaar later steeg dat aantal tot 4 miljoen, het grootste aantal dat een fabrikant produceerde. 1977 was het jaar waarin Samsung besloot om kleurentelevisies te produceren en tegelijkertijd, geïnspireerd door hun binnenlandse succes, hun tv-producten in heel Azië op de markt te brengen. In 1981 werden Samsung-televisies snel verkocht, 10 miljoen zwart-witte toestellen en 1 miljoen collared units geproduceerd.

Een werelwijd begrip anno 2020

Vanaf dat moment is Samsung wereldwijd een begrip geworden, niet alleen voor hun tv’s, maar ook voor hun andere elektronische producten, en dat is te danken aan de verschillende innovatieve ontwikkelingen in hun producten. Zo werd in 1995 de eerste 33 inch-tv met dubbel scherm geïntroduceerd en was het een van de Samsung-televisies. Eerder in die periode ontwikkelde Samsung, in samenwerking met Sony voor het maken van Liquid Crystal Display (LCD) schermen, ook de grootste LCD schermen voor een TV op 30 inch, die vandaag de dag vergelijkbaar minuscuul is, maar toen een revolutionaire eigenschap was. Vanaf 1998 bleef Samsung voorop lopen in de verkoop en de ontwikkeling van de tv. Datzelfde jaar kwam de introductie van de flatscreen-tv van Samsung en de eerste lijn van digitale televisietoestellen in de wereld. Andere opmerkelijke en opmerkelijke ontwikkelingen van Samsung zijn de introductie van de dunste televisie in 2002 en in 2006, het eerste LCD-scherm dat dubbelzijdig was.

Samsung staat aan de top als het om televisies gaat, waarom is dit?

Tegenwoordig staan Samsung-televisies hoog aangeschreven op de Nederlandse markt en staat het merk op de eerste plaats op de Nederlandse markt voor digitale televisie, een erkenning die het al 4 jaar op rij geniet. En met verschillende modellen om uit te kiezen, is er een Samsung TV voor iedereen. Met de winnende combinatie van uitstekende beeldkwaliteit, energiezuinigheid en een verbluffend design is er een Samsung TV die perfect is voor elk huis.

https://www.ny400.nl/