BN ontwerp
Image default
Aanbiedingen

KFC hét Kiprestaurant

KFC werd opgericht door Colonel Sanders in 1952 in Louisville Kentucky. Officieel heet de oprichter Harland Sanders. Vanwege zijn succesvolle restaurantketen in Kentucky kreeg hij de eretitel Colonel. Enkele jaren na de opening van het eerste restaurant in 1930 groeide zijn imperium uit tot 142 restaurants. In de tussentijd werkte hij aan een uniek recept voor zijn kip. Dit recept staat vandaag bekend als de Original Recipe. Colonel Sanders is na het uitvinden van het recept langs verschillende restaurants gegaan met de vraag om kip af te nemen. Peter Harman stelde voor om in plaats van kip af te nemen samen een restaurant te openen. In 1952 opende ze samen Kentucky Fried Chicken. Officieel was dit de eerste Kentucky Fried Chicken ter wereld. De kip vloog over de toonbank en in 1960 waren er 600 vestigingen in de VS.

 

KFC verspreid over de wereld

 

Na 600 vestigingen in de VS was het tijd om de rest van de wereld te veroveren. In 2013 waren er 16.000 vestigingen van de KFC verspreid over 100 landen. De fastfoodketen o.a. is te vinden in: Europa, Zuid-Afrika, Canada, China, Turkije, Indonesië, Japan, Australië, Nieuw-Zeeland, Vietnam en Suriname. In Nederland zijn meer dan 50 verschillende vestigingen verspreid over het land. Het eerste KFC restaurant werd gebouwd in Rotterdam in 1972.

 

Eigenaar van KFC

 

Colonel Sanders verkocht zijn aandelen in 1964. Hij kreeg $ 2 miljoen dollar voor zijn aandelen. In die tijd was dit een gigantisch bedrag voor een fastfoodketen. Sanders overleed in 1980 en ondanks zijn overlijden staat hij nog steeds afgebeeld in logo’s en advertenties. Na de verkoop van Sanders zijn er drie verschillende eigenaren geweest van KFC. Sinds 1997 is het restaurant onderdeel van Yum! Brands. Yum! Brands beheert o.a. Pizza Hut en Taco Bell.

 

Producten bij KFC

 

KFC verkoopt vandaag de dag voornamelijk kip. De kipproducten worden allemaal volgens een geheim bedrijfsrecept bereid. In het recept zitten tientallen kruiden verwerkt. Het is onmogelijk om het recept zelf na te maken en dit is het geheim van de fastfoodketen. Naast kip verkopen ze tortilla’s, salades en patat. In verschillende landen is er nog een speciale productrange met extra producten naast kip.

 

KFC Prijzen

De KFC prijzen zijn lastig te vinden op internet. Dit komt omdat elke vestiging zijn eigen prijzen hanteert. KFC is een franchise organisatie en mag van de standaard prijzen afwijken indien dat nodig is. Zit het restaurant op een dure locatie, dan mogen de prijzen daarop aangepast worden. Amsterdam is bijvoorbeeld een dure locatie. Het kan dus zijn dat daar je bucket met kip iets duurder is dan bijvoorbeeld in Groningen.