BN ontwerp
Image default
Computers / Consultants

Jaarrekening Word XBRL

Een jaarrekening is iets wat elke bedrijf moet maken en dit moet elke jaar gebeuren. Het is dan ook veel werk wat makkelijker word gemaakt door gebruik van Word en nu dankzij jaarrekening Word XBRL.

Word

Word is een software dat door Microsoft ontwikkeld is en het is zich door de jaren blijven ontwikkelen. Word kun je tegenwoordig dan ook voor heel veel dingen gebruiken omdat het veel opties heeft. Je kunt met Word een boek schrijven of een factuur maken. Je kunt een financieel rapport opstellen of een werkstuk maken. De opties van Word zijn oneindig. Het is dan ook niet zo gek dat veel bedrijven het gebruiken voor het maken van een jaarrekening.

XBRL

XBRL is een computertaal dat ontwikkeld is voor het delen van financiële rapporten. Een jaarrapport val dan ook hier onder. Het delen van het jaarrapport is in Word maar moet in XBRL opgestuurd worden. Bedrijven maken daarom steeds vaker gebruik van jaarrekening Word XBRL. Met behulp van jaarrekening Word XBRL software kunnen ze namelijk de jaarrekening dat win Word is laten omzetten naar XBRL.

Op deze manier kan een bedrijf gewoon met Word blijven werken wat makkelijker is en toch de bestanden in XBRL opsturen.