BN ontwerp
Image default
Onderwijs

Welke soorten educatieve hulpmiddelen zijn er allemaal?

Gelukkig zijn er momenteel bepaalde educatieve hulpmiddelen ontworpen die kinderen kunnen helpen met bepaalde vaardigheden of zich sneller te kunnen ontwikkelen in bepaalde aspecten. Sommige kinderen hebben bijvoorbeeld moeite met het concentreren en gaan zich vaak bezighouden met bepaalde voorwerpen die gevaarlijk kunnen zijn, maar waar ze zich wel beter door kunnen concentreren als ze daar mee bezig zijn. Sommige kinderen vinden het fijn om dingen in hun mond te stoppen en erop te sabbelen of te kauwen. Er zijn ook kinderen die het fijn vinden om te bewegen of te wiebelen op hun stoel om zich zo beter te kunnen concentreren. Ook zijn er educatieve hulpmiddelen voor kinderen die achterlopen met oog of hand coördinatie. Hieronder zet ik een aantal van die hulpmiddelen onder elkaar. 

Kauwkettingen

Kauwkettingen zijn er speciaal voor kinderen die graag ergens op sabbelen tijdens dat ze zich moeten concentreren of op letten. De kauwkettingen zijn speciaal ontworpen voor die kinderen en zijn gemaakt van foodgrade, een soort silicone die veilig zijn om op te kauwen zonder dat ze lood, PVC, BPA of latex bevatten. 

Wiebelkussens

Dit zijn van rubber gemaakte kussens gevuld met lucht die kinderen of volwassenen kunnen gebruiken om bepaalde stimulerende bewegingen kunnen maken tijdens dat ze zich moeten concentreren. 

Tangle Toys 

Dit zijn speelgoed soorten die in verschillende soorten en maten voorkomen. Dit speelgoed wordt vooral gebruikt door kinderen met een concentratiestoornis of een ontwikkelingsachterstand hebben. Het speelgoed heeft vaak kronkel achtige vormen die oneindig doorgaan, wat het voor kinderen fijn maakt om ermee te spelen. Het verbetert de handvaardigheid en kan ook zorgen voor een betere oogcoördinatie. 

Verzwaringskussen

Het is niet echt een speelgoed maar het helpt je kind wel beter stil te zitten en te ontspannen tijdens het zitten. Het verzwaringskussen wordt over de benen gelegd en sommige hebben bepaalde stofjes en frutsels waar de kinderen aan kunnen friemelen tijdens dat ze zich moeten concentreren of prikkels moeten verwerken.