BN ontwerp
Image default
Banen en opleidingen

Prioriteit toekennen aan ontwikkelaarsrollen bij een startup

human resource management

Huurt u ontwikkelaars in? Leer eerst hoe u prioriteiten kunt stellen en ontwikkelaars kunt inhuren voor de juiste rollen. Het startup-team wordt gevormd uit de eerste mensen die uw cultuur en de snelheid van de projectontwikkeling bepalen.

Uw bedrijf heeft zojuist de sprong gemaakt van idee naar realiteit. Je hebt de financiering om het kernteam in dienst te nemen, maar je hebt geen oprichters met serieuze technische vaardigheden. Terwijl u zich voorbereidt om een ​​product te bouwen, moet u een fundamentele vraag beantwoorden: hoeveel ontwikkelaars heeft mijn startup nodig en naar welke functies moet ik eerst zoeken?

Wie zou je eerste werknemer moeten zijn?

Gillien Hellman, CEO van RealtyMogul.com, heeft een lijst samengesteld met de vijf beste mensen die als startup zijn aangenomen, waarvan de belangrijkste een front-end programmeur en een back-end ontwikkelaar zijn. Hellman stelt dat het hebben van deze twee gespecialiseerde rollen in het begin ervoor zorgt dat ze allebei meer kunnen doen. “Een front-end developer die zich focust op hoe de website van een bedrijf eruit ziet en een back-end programmeur die focust op hoe het werkt” is een krachtige combinatie. In de huidige wereld waarin mensen veel rollen hebben, kan dit onder meer interfaceontwerpers zijn die ook het grootste deel van het ontwerp en de gebruikerservaring kunnen doen.

Heeft u een budget om slechts één specialist in te huren? In plaats daarvan kun je mensen vinden die optreden als full-stack programmeurs die het werk zowel aan de voorkant als aan de achterkant doen. Tessa Norton van Hackernoon merkt op: “De beste USP (Unique Selling Proposition) van een fulltime ontwikkelaar is niet dat ze experts zijn, maar dat ze ongelooflijk flexibel zijn. Als startup-oprichter kun je full-stack ontwikkelaars instrueren om naar behoefte met de front-end, server of architectuur te werken. ” Bovendien, zegt ze, kunnen ze ook meegroeien met je startup.

Op de Stack Overflow-zustersite leidde een discussie over het schatten van het juiste aantal ontwikkelaars dat nodig was voor een project tot deze interessante opmerking. De auteur merkt op dat een groep van vijf ontwikkelaars het team in staat stelt zich te concentreren op zaken als programmeren van paren, zodat ontwikkelaars zich naast hun collega’s kunnen ontwikkelen. Het betekent ook dat als een persoon vertrekt, iemand anders waarschijnlijk genoeg bekend is met de code om niet te breken.

Bent u op zoek naar een tankstation?

Uw situatie kan anders zijn als u op zoek bent naar een technische lead. Een gebruiker op een thread op brightjourney.com merkt op dat het verstandig is om een ​​team om hem heen te creëren: “Huur een CTO in. De CTO neemt vijf senior medewerkers aan die de volgende generatie van het product definiëren, leren kennen en met elkaar leren kennen. Op hun beurt kunnen de CTO en zijn mensen 15 extra mensen aannemen en ze in teams splitsen. “

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Als het te lang duurt om de perfecte kandidaat te vinden, zou je kunnen nadenken over de kosten om die persoon te vinden en andere belangrijke beslissingen tot dat moment uit te stellen. Gebruik de diensten van een IT-rekruteringsbureau om de rekrutering van IT-personeel te versnellen. Het kan de moeite waard zijn om een ​​parttime servicestation te zoeken. Dit is minder ongebruikelijk dan het klinkt. Emily Bana, algemeen directeur van Thoughtbot, adviseert: “Het is beter iemand te hebben die je helpt bij het nemen van belangrijke strategische beslissingen op parttime basis dan iemand aan te nemen die niet gekwalificeerd is om het werk te doen.”

Selectie van ervaren ingenieurs

Een andere gebruiker stelde voor om programmeurs te zoeken die de problemen waarmee u wordt geconfronteerd, al hebben opgelost. Deze benadering betekent dat u “geen tijd zult verspillen om hen te leren hoe ze dezelfde problemen kunnen oplossen, dus uw ontwikkeling zal veel sneller gaan en zij zullen hun ervaring kunnen delen om zakelijke en juiste beslissingen te nemen.

Houd er rekening mee dat in dit geval de senior ontwikkelaar iemand moet zijn die in die hoedanigheid heeft gewerkt. Vooral voor ontwikkelaars betekent een titel niet altijd jaren werk. Denk in plaats daarvan aan uw programmeerervaring en aan het feit dat de meeste programmeurs hun eerste regel code in hun tienerjaren zullen schrijven. 30% van de ontwikkelaars die in de enquête van 2016 “senior developers” werden genoemd, waren in de twintig.

Alex Sopinka, CTO van Tasytt, zei: “Voor mij is een senior ontwikkelaar iemand met een succesvolle staat van dienst, inclusief het begrijpen van projectvereisten en het voldoen aan deze. Hij / zij zal leiderschap beginnen te tonen en het vermogen om te delegeren en te managen. “

Marktaanpassing

Geweldig, nu weet je wat je wilt, maar hoe vind je het? Het is één ding om je voor te stellen dat je droomontwikkelingsteam je roadmap overneemt en je startup naar een hoger niveau tilt. Het vinden van deze mensen is een heel andere kwestie, vooral als er veel vraag is naar de vaardigheidspool die u zoekt of als het talent niet beschikbaar is in uw regio. De belangrijkste bijdrage aan uw planning zouden de kosten van de verschillende rollen moeten zijn.

De vereisten van je team zijn datgene waaraan je moet werken (en aanpassen) onder technische begeleiding. Zorg ervoor dat u vanaf het begin een goede relatie opbouwt. Alleen als u het type profiel begrijpt waarnaar u op zoek bent, zult u echt begrijpen voor welke functies u IT-specialisten moet rekruteren.

Prioritaire dingen die niet verloren gaan

Uw eerste medewerker heeft ongetwijfeld de meeste impact op uw bedrijf. Uiteraard zal medewerker # 1-5 belangrijker zijn voor uw cultuur dan # 95-100. De verkeerde persoon aan het team toevoegen doet pijn, maar het doet nog meer pijn voor een startup.

talent management

https://www.globalrecruitment.info/