BN ontwerp
Image default
Computers / Consultants

Een licentie, wat doet die eigenlijk?

Moet je een licentie nu wel of niet aanschaffen? Dat is een vraag waar veel mensen mee rond lopen. Want wat voor nut heeft het eigenlijk? Wanneer je een licentie aanschaft dan doe je dit met een redenen. Voor veel programma’s heb je een licentie nodig en het is dan ook niet gek dat er soms wordt getwijfeld aan het nut van een licentie.

Wat doet een licentie?

Een licentie zorgt ervoor dat je gebruik kan maken van een programma. Erg logisch eigenlijk en toch vragen veel mensen zich af wat je nu eigenlijk met een licentie moet. Wanneer je gebruikt wilt maken van een programma die beschikt over een licentie is het vaak mogelijk om hier eerst een try out aan te proberen en er zo achter te komen of het daadwerkelijk wat voor jou is of dat je hier totaal niet mee overweg kan. Wanneer je het uitprobeert is de kans groot dat je een proefversie van dertig dagen krijgt. In deze dertig dagen kan je gebruik maken van de meeste functies. Daarnaast is het ook vaak zo dat je na deze dertig dagen geen gebruik meer kan maken van het programma of dat bepaalde functies niet meer werken. Om ervoor te zorgen dat alle functies het weer doen kan je ervoor kiezen om een licentie aan te schaffen. Het is eigenlijk ook niet gek dat je ook voor moet betalen. Het is eigenlijk simpelweg een dienst die je afneemt en het is ook niet gek dat je hiervoor moet betalen. Toch willen de meeste mensen dit eigenlijk niet.

Up to date blijven

Om ervoor te zorgen dat je up to date blijft is het van belang dat je ook je licenties goed op orde hebt. Wanneer dit niet zo is, is de kans aanwezig dat je bestanden verliest of functies niet meer kunt gebruiken. Gelukkig krijg je in de meeste gevallen ruim van tevoren een melding wanneer je licentie afloopt en hoeveel dagen tijd je nog hebt om deze licentie te verlengen. Op dat moment kan je de keuze maken of dat je ervoor kiest om een licentie te verlegen of dat je deze licentie laat voor wat het is.

https://softwarelicense4u.com/