BN ontwerp
Image default
Computers / Consultants

Trends in de printerwereld

Steeds meer gaat digitaal, documenten worden in drives opgeslagen, powerpoint via de mail verstuurd en AirDrop wordt gebruikt om design met elkaar te delen. Dit zorgt ervoor dat er een stuk minder hoeft te worden geprint, steeds meer gaat dus via die online applicaties. Dit zorgt ervoor dat er nieuwe ideeën moeten komen van de printerbedrijven en die innovatie begint zeker duidelijk te worden, hier zijn een paar trends uit de printerindustrie.

 

Het gebruik van je stem

Alexa, Cortana en andere robotstemmen zijn al niet meer weg te denken uit sommige huishoudens, lekker makkelijk snel een antwoord kunnen vragen aan een zoekmachine, allemaal via je eigen stem. Ook de printers kunnen gelinkt worden, waardoor er opdracht kan worden gegeven om een paar pagina’s uit te printen, zonder dat je zelf op de knop hoeft te drukken.

 

De 3D-printer komt er toch aan

De 3D-printer is op de consumentenmarkt nog niet helemaal aangeslagen, maar het gaat op B2B markt wel redelijk voor de beginjaren, met de coronacrisis dit jaar is het gebruik van 3D-printer sterk gestegen. Ziekenhuizen gebruikte deze technieken al even voor onder andere, protheses en kunstheupen. Maar nu worden er ook gezichtsschilden, medische brillen en andere nodige materialen worden gemaakt. Het is dus duidelijk dat 3D printen in de zorg alleen maar meer gebruikt gaat worden.

 

Het produceren via 3D-printen

Nog meer over 3D-printen, productie  wordt met 3D printen ook gemakkelijker. Een groot voordeel is dat je makkelijk een prototype kan maken van een bepaald product, ook zijn de kosten lager. Door de lagere kosten en goede snelheid kan er meer worden geproduceerd, hierdoor kunnen de “gewone printers” zoals de etiketteermachine en barcode maker ook weer meer uren kunnen maken. Ook is het beter voor de duurzaamheid, de uitbesteding daalt omdat het bedrijf kan zelf meer maken d.m.v. de 3D printer. Beter voor het milieu omdat er dan minder goederen via vliegtuig etc. hoeven worden getransporteerd.

 

Hoewel de klassieke printer minder gebruikt gaat worden is het duidelijk dat de printerbedrijven hard bezig zijn met innovatie om zo in de markt te blijven. 3D printen gaat misschien zelfs wel meer gebruikt worden dan ‘normaal’ printen ooit heeft gedaan. De toekomst voor de bedrijven is dus rooskleurig.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/