BN ontwerp
Image default
Computers / Consultants

Het verschil Tussen grafisch ontwerp en webdesign

Sommige mensen denken misschien dat grafisch ontwerp en webdesign hetzelfde zijn. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen beide. Degenen die van plan zijn de diensten van een ontwerper in te huren of een carrière als ontwerper hebben, moeten met deze verschillen rekening houden. 

Hier zijn de 2 soorten ontwerp en het werk dat bij elk betrokken is:

 

Grafisch ontwerp 

Grafisch ontwerp maakt gebruik van graphics, afbeeldingen, afbeeldingen en typografisch om ideeën te communiceren. Grafische ontwerpers kunnen werken aan gedrukte en digitale projecten. Dit type ontwerp houdt zich echter alleen bezig met het maken van afbeeldingen voor gebruik in drukwerk of op websites, maar niet met programmeertaken – zoals webontwerpers.

Webdesign is net als grafisch ontwerp zoals het grafieken, afbeeldingen, afbeeldingen en typografie maakt om ideeën te communiceren. Het gaat echter alleen om websites en niet om afdrukken. De taak van webdesigners is om websites te maken die er geweldig uitzien en snel laden. 

Sommigen hebben daarom te maken met enkele beperkingen, in tegenstelling tot andere. Webontwerpers moeten bijvoorbeeld rekening houden met bepaalde aspecten, zoals bestandsgrootte en afbeeldingsresolutie.

Daarnaast moeten ze hun ontwerpen omzetten in een website die functioneert, wat enige programmering met zich meebrengt. Webontwerpers moeten dus kennis hebben van HTML, CSS en andere programmeertalen, waaronder PHP en JavaScript, om er maar een paar te noemen.

Bovendien zijn websites dynamischer dan printmedia. Er zijn twee soorten ontwerpers met hun eigen specialisatie:

Het belang van het kennen van het verschil

Veel mensen beschouwen beide beroepen nog steeds als hetzelfde type werk. Dus soms maken mensen met een webproject de fout om een ​​grafisch ontwerper in te huren, omdat ze denken dat ze dingen zullen doen die van een webdesigner worden verwacht. 

Het is zeker net zo belangrijk voor mensen die een carrièrepad kiezen. Elk beroep maakt gebruik van verschillende vaardigheden, waarbij grafisch ontwerp zich meer richt op artistieke vaardigheden, terwijl webdesign de nadruk legt op programmeren en webkennis, hoewel beide velden ergens een beetje kunnen overlappen.

Maak kennis met het team van webdesigners van Remedia.nl webdesign uit Groningen  Of misschien wilt u een consult plannen met onze graphic designers, als u een nieuwe website voor uw bedrijf nodig heeft!