BN ontwerp
Image default
Computers / Consultants

Gebruiken van een salarisservice

Het inschakelen van een salarisservice klinkt misschien als iets dat alleen een optie is voor de grotere bedrijven, maar juist voor kleinere bedrijven is een loonservice een goede optie waarmee je je bedrijf tot een hoger niveau kunt tillen.

De salarisadministratie is niet iets waar veel ondernemers kaas van hebben gegeten. Dat is ook niet zo gek, want er komt veel meer kijken bij een volledige salarisadministratie dan alleen maar het uitkeren van de maandelijkse lonen van je werknemers. Ook het doen van salarisberekeningen, het in de gaten van de cao enzovoorts horen allemaal bij het doen van de salarisadministratie. Wanneer je hiervoor opgeleid bent, is dat natuurlijk allemaal niet zo ingewikkeld en hoort het bij je takenpakket. Maar in de praktijk zijn de meeste ondernemers niet opgeleid om de salarisadministratie goed te doen en weten zij dus eigenlijk niet zo goed waarmee ze bezig zijn.

Behalve dat de salarisadministratie op die manier heel veel tijd kost, is het ook een risico om zo met je salarisadministratie om te gaan. Het niet goed op orde hebben van je administratie en zeker je salarisadministratie kan je in allerlei problemen brengen. De belastingdienst verplicht je namelijk om je zaken altijd op orde te hebben en je salarisadministratie hoort hier uiteraard bij. Vaak is de salarisadministratie dan ook de grootste administratie die aanwezig is in een bedrijf en alleen daarom al moet je altijd zorgen dat deze goed op orde is.

Het niet goed op orde hebben van je salarisadministratie en deze dus ook niet kunnen weerleggen indien gevraagd, kan je in de problemen brengen met de belastingdienst. Hierdoor kun je boetes krijgen of naheffingen, of kan er zelfs een celstraf worden opgelegd in geval van ‘ernstig misbruik’. De belastingdienst heeft er niet veel mee te maken dat jij je zaken niet goed op orde hebt.

http://www.cbbs.nl