BN ontwerp
Image default
Computers / Consultants

Handig printen

Printers zijn handig apparaten. Wellicht heb je er eentje thuis en anders heb je er vast ook wel een op de werkplek staan. Maar printers worden voor meerdere doeleinden dan enkel voor het afdrukken van teksten op papier. Zo heb je bijvoorbeeld ook printers voor barcode printen, maar ook zeer belangrijk in de voedingsmiddelindustrie is de tht printer.

Op een verpakking kunnen twee soorten data staan, een TGT en een THT datum. Die eerste staat voor te gebruiken tot en die tweede staat voor ten minste houdbaar tot. Veel mensen beseffen niet goed dat er een groot verschil zit in deze twee aanduidingen.

Een TGT datum is een datum waar je je strikt aan dient te houden. Na die datum kan de veiligheid en de versheid van het product niet meer worden gegarandeerd en zou je er ziek van kunnen worden. Deze aanduiding wordt dan ook gebruikt op producten zoals vlees, vis, voorgesneden groenten of kant-en-klare maaltijden en sappen. Na de datum op de verpakking moet je het product dus ook weggooien en niet meer gebruiken. Deze producten moeten altijd gekoeld of in de vriezer worden bewaard. Zowel het koelen als het invriezen moet zo snel mogelijk na aankoop gebeuren.

Producten met een THT datum of aanduiding hebben een minder rigide behandeling nodig. Dit zijn vaak producten waar de kwaliteit van achteruit kan gaan na de THT datum, maar die nog wel prima te consumeren zijn na die datum. Vaak kun je daarbij ook goed vertrouwen op je eigen neus en ogen. Als het er toch niet goed uitziet of raar ruikt, kun je het alsnog weggooien. Ziet en ruikt het oké, dan kun je het nog goed opeten. Een THT datum staat op zowel gekoelde als ongekoelde producten. Uiteraard moet je dus vooral bij de gekoelde producten goed vertrouwen op je eigen oordeel.

http://www.kba-metronic.com/