BN ontwerp
Image default
Computers / Consultants

Het belang van online vindbaarheid

Tegenwoordig is het van groot belang dat je als bedrijf goed te vinden bent in de zoekmachines. Bedrijven zijn dan ook regelmatig op zoek naar een online marketing bureau welke dit voor hen kan regelen. 

 

De eerste reden waarom online zichtbaarheid van groot belang is, is omdat bijna iedereen online op zoek gaat naar informatie. Wanneer zij bijvoorbeeld informatie zoeken over uw bedrijf, is de kans groot dat ze dit online doen. Mensen zoeken niet snel meer in een telefoonboek naar het telefoonnummer van jouw bedrijf. Zorg er dus voor dat ze jou en jouw contactgegevens makkelijk online kunnen vinden. 

 

Momenteel is het nog goed te doen om je website hoger in de zoekresultaten van Google te krijgen. Meer dan de helft van alle MKB’s heeft haar website nog niet goed genoeg geoptimaliseerd om hoog te scoren in de zoekmachines. Wanneer jouw website volledig geoptimaliseerd is, heb je al een flinke stap voor op de concurrent. Het is erg belangrijk om dit goed te doen, want wanneer potentiele klanten naar een bedrijf op zoek zijn en niet die van jou, maar die van een concurrent vinden, is de kans groot dat zij bij het concurrerende bedrijf een product of dienst af zullen nemen. 

 

Iets wat de laatste jaren steeds belangrijker geworden is, is lokale online vindbaarheid. Een reden hiervoor is dat mensen steeds vaker middels hun telefoon zoekopdrachten indienen, wanneer zij op zoek zijn naar iets in de buurt. De kans is bovendien groot dat deze groep mensen ook daadwerkelijk gebruik zal maken van jouw product of dienst wanneer ze deze kunnen vinden. 

 

Het hoeft niet duur te zijn om jouw online vindbaarheid te verbeteren. Door middel van slechts een paar zoekwoorden kan je het gewenste effect al snel bereiken. Wanneer je ervoor zorgt dat jouw website makkelijk te gebruiken is, snel laadt en de juiste zoekwoorden bevat, is de kans groot dat jouw positie in de zoekmachines al flink aan het stijgen is. 

https://www.economy.nl