BN ontwerp
Image default
Computers / Consultants

Het repareren van glas

Glas is tegenwoordig redelijk onmisbaar geworden in onze samenleving. We gebruiken het voor van alles en nog wat, maar uiteraard zijn onze ramen wel de meest gebruikte toepassing van glas. Helaas ligt <a href="https://www browse around this website.glasned24.nl/raam-kapot/”>glasschade op de loer bij het gebruik van glas. Nu is ons glas al stukken beter en steviger dan toen wanneer we het net begonnen te gebruiken. Bovendien is glas repareren tegenwoordig ook helemaal niet zo’n hels karwei.

Het eerste gebruik van glas is niet meer terug te herkennen van het glas dat we nu gebruiken. Sterker nog, het eerste glas kon je nog niet eens door heen kijken. Toch was de uitvinding van het glas wel een erg belangrijke omdat het ons in staat stelde om onze huizen lichter en dus ook beter bewoonbaar te maken. Glas was toen echter nog wel erg duur, dus huizen hadden vaak maar kleine ramen. Dat was vanwege de prijs maar ook omdat we het nog niet zo goed voor elkaar kregen om grotere ramen te maken. Het repareren van glas ging toen ook nog niet zo goed, dus beter gingen je ramen niet kapot. Al het glas moest toch nog met de hand gemaakt worden, wat het een intensief karwei maakte qua tijd en activiteit.

Tegenwoordig kunnen we glas in fabrieken maken en is het dus veel betaalbaarder geworden maar vooral ook veel beter in kwaliteit. Het is mooi, doorzichtig en relatief stevig. Tegenwoordig wordt er dan ook vaak gebruik gemaakt van dubbelwandig glas voor toepassingen zoals ramen, maar ook drinkbekers voor warme bekers. Dubbelwandig glas houdt zowel warmte of kou beter vast en houdt de drank in het glas dus beter op temperatuur. Voor dubbelzijdig glas geldt op die manier eigenlijk hetzelfde, het houdt de kou en warmte beter buiten maar houdt dat binnen juist ook beter vast, wat zeer aangenaam is.

http://www.glasned24.nl