BN ontwerp
Image default
Computers / Consultants

Computerreparatie in Buitenkaag gezocht? Hier kunt u op letten

U bent lekker aan het computeren, zoals u dat bijna elke dag doet en opeens stopt de computer ermee. U kunt niet meer bij uw bestanden, de foto’s zijn misschien wel verdwenen en uiteraard had u nu net een deadline. Wat een ramp!

De volgende stap is natuurlijk uitzoeken wat u nu het beste kunt doen. Een gespecialiseerd computer reparatie bedrijf in Amsterdam is vaak de oplossing. Deze bedrijven hebben de rol van de grote computerketens grotendeels overgenomen en specialiseren zich in reparaties van hardware en software en andere computer gerelateerde issues. Bij storingen en defecten kunnen ze u vaak beter helpen dan een gewone computerwinkel, die meer op verkoop zijn gericht.

Als u in Buitenkaag woont en op zoek gaat naar een computer reparatie bedrijf, waar kunt u dan op letten? Dit zijn een paar tips.

Onderzoek vooraf

Dit onderdeel van een reparatie wordt vaak onderschat, maar een onderzoek vooraf kan u een hoop geld besparen. Het is namelijk lang niet altijd gelijk duidelijk waar het probleem van uw computer door veroorzaakt wordt. Een specialist kan dat vaak na een onderzoek pas zien, en dan pas kan hij u precies vertellen wat een reparatie zou kunnen kosten.

Met een onderzoek vooraf zorgt het bedrijf ervoor dat u niet teveel risico loopt. Ze onderzoeken het probleem, doen een prijsopgave en dan kan u beslissen of u de reparatie wel of niet laat uitvoeren. Ook als u het niet laat uitvoeren kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor opties als data herstel op een losse harde schijf. U betaalt dus nooit teveel aan een computer die dat eigenlijk niet meer waard is.

Certificaten

Er zijn verschillende certificaten in de ICT branche waar u op kunt letten. De bekendste is het ICTWaarborg certificaat, welk bepaalde garanties biedt bij problemen met het bedrijf. Bedrijven moeten aan een aantal criteria voldoen om in aanmerking te komen voor dit certificaat.

Goede recensies

Ervaringen van andere klanten kunnen heel nuttig zijn. Hoewel er wel eens gerommeld wordt met recensies, kunt u, als er genoeg recensies zijn en het platform onafhankelijk is, toch een goed beeld krijgen. Voorbeelden van platforms zijn TrustPilot en Google recensies. Let er op dat er voldoende zijn, en zorg dat u er ook een paar leest. De scores geven vaak onvoldoende informatie.

Goede communicatie

Een goede communicatie laat zien dat het bedrijf goed georganiseerd is. Zeker met een apparaat dat zo belangrijk is als een computer, wilt u op de hoogte gehouden worden van de vorderingen, zeker als er complicaties optreden. Als u een bedrijf uitzoekt, let dan dus op de sfeer en de manier waarop u te woord gestaan wordt. Het zegt vaak al veel over de bedrijfscultuur.

Computer reparatie bedrijven in de buurt van Buitenkaag

PC Refresh

Dit bedrijf zit in Amsterdam en is gespecialiseerd in reparatie van computers en telefoons. Ze doen van tevoren een vrijblijvende diagnose, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast reparaties in de werkplaats doen ze ook aan hulp op afstand en hulp aan huis

PC Service

Dit snelgroeiende bedrijf zit in Nieuw Vennep. Ze doen een diagnose vooraf waarvoor onderzoekskosten worden berekend, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast reparaties doen ze ook aan onderhoud

Microfix

Microfix zit in Leiden. Ze hebben verschillende certificaten: ICTWaarborg, ISO-9001 en Apple Authorised Service Provider. Net als PC Refresh doen ze een vrijblijvende diagnose vooraf. Ook zij hebben goede recensies op TrustPilot. Ze komen ook aan huis.

https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-amsterdam/