BN ontwerp
Image default
Computers / Consultants

Gratis je auto verkopen

 

Gratis je auto verkopen, wie wil dat nu niet? Tegenwoordig moet je voor alles betalen, zelf om je auto te verkopen. Er zijn weliswaar nog een aantal manieren te bedenken welke geen geld kosten maar deze zijn in feite toch een stuk minder effectief. Natuurlijk wil je niet weken met je auto blijven zitten wanneer je al in je hoofd hebt om de auto te verkopen. In dit artikel bespreken we een aantal manieren van verkopen waaronder een manier die zeer effectief is en geen geld kost.

Kosten maken bij verkopen

Zelf kosten maken is natuurlijk nooit leuk en een auto inruilen zou een van die manieren kunnen zijn. Echter is het inruilen van een auto niet goedkoop omdat je minder geld terug krijgt voor de auto dan dat hij waard is. In dat geval zou je nog beter zelf advertentiekosten kunnen maken want onder aan de streep scheelt het een hoop.

Auto verkopen via advertentiesite

Je auto verkopen via een advertentiesite die gratis is, is bijna zinloos te noemen. Er zijn weinig mensen actief waardoor het lang duurt voordat je een potentiële koper vindt. Hierdoor blijf je niet alleen lang met je auto zitten maar betaal je ook de verzekering en wegenbelasting door. Ook hier is het een stuk interessanter om voor de betaalde advertentie te gaan. Wat je echter niet moet vergeten is dat de betaalde advertenties ook veel handelaren aantrekt welke vervolgens voor een koopje je auto willen overnemen. Veel reacties van handelaren dus.

Effectieve manier

De meest effectieve manier om gratis je auto te verkopen is door hem te veilen. Een autoveiling is niet altijd gratis maar er zijn wel een aantal sites te vinden die nog geen geld rekenen en toch heel erg effectief zijn. Bij een veiling denk je meteen aan een systeem waarbij je ook verplicht bent om te verkopen. Bij een autoveiling is dat niet het geval. Je ontvangt namelijk verschillende biedingen en het hoogste bod wordt aan je teruggekoppeld wanneer de veiling af is gelopen. Met het hoogste bod kun je akkoord gaan en je auto daarvoor verkopen. Uiteraard kun je het bod ook afwijzen en alsnog een andere verkoopmethode kiezen.