BN ontwerp
Image default
Computers / Consultants

Vitaal aan je werk

Werk is een belangrijk onderdeel van ons leven. Zeker wanneer je in een fulltime dienstverband werkt, breng je het overgrote deel van je tijd er naar toe. Daarom is het belangrijk dat je je in ieder geval thuis voelt op je werk en optimaal je vitaliteitsapk kunt benutten. Op Carrièrepoort.nl is veel informatie hierover te vinden. 

Een stukje zekerheid is natuurlijk wel zo fijn op de werkplek, maar soms is deze zekerheid er niet. Een reorganisatie is bijvoorbeeld soms nodig maar is natuurlijk niet altijd even leuk. Je bent ten slotte dan toch ook onzeker van je werkplek en je mogelijkheden en dat is natuurlijk nooit leuk. Daarom is het wellicht goed om te weten dat er altijd mogelijkheden zijn tijdens een reorganisatie. Lees hier meer over hoe dit in zijn werking gaat. 

Een reorganisatie hoeft niet per se het einde van je werk carrière bij je huidige werkgever te betekenen. Met de juiste loopbaangeleiding zijn er wellicht ook nog meer dan genoeg mogelijkheden om je functie te behouden of over te stappen naar een andere functie binnen het bedrijf die ook goed bij je past. Maar soms is het niet mogelijk om een functie te vinden voor je bij je huidige werkgever. Dan is het goed om te weten dat je werkgever dan ook verplicht is om voorzieningen voor je te treffen.

Bij verplicht ontslag wordt vaak gedacht aan een gouden handdruk, maar in de praktijk komt het erop neer dat de handdruk niet zo goud is en dat er vaak ook nog andere, meer duurzamere oplossingen te vinden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een outplacement traject. Dat wordt dan ook betaald door je werkgever, maar je gaat dan ook gelijk op zoek naar een nieuwe baan. Een dergelijk traject is vaak natuurlijk ook gebonden door tijd, maar het is wel handig om tot je beschikking te hebben en het staat natuurlijk ook goed op je cv.

http://www.carrierepoort.nl