BN ontwerp
Image default
Computers / Consultants

Het leren van beleggen

Beleggen, het klinkt lastig maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om te leren beleggen. Het is misschien wel handig om eerst even het basale principe van beleggen uit te leggen.

Beleggen is eigenlijk het aankopen van producten of aandelen ergens in met de hoop deze later weer door te kunnen verkopen. Daar zit echter ook meteen het risico bij beleggen. Dat succesvol doorverkopen is namelijk geen garantie. Wanneer je geld beleggen in producten of aandelen in een bedrijf, doe je dat natuurlijk in de hoop dat je er later nog winst op kunt maken. Echter, zijn soms je aandelen in de tussentijd waardeloos geworden en draai je er misschien zelfs verlies op. Dan ben je dus al je geld kwijt en moet je er misschien ook nog op toeleggen. Je kunt ook echter zomaar veel winst maken en je geld verveelvoudigen. Voor veel mensen is dat spannende aspect ook een deel van de charme van het beleggen. De winsten zijn niet zeker maar het spelletje is natuurlijk wel erg leuk..

Beleggen gaat ook al erg ver terug en is van oudsher ook verbonden aan de banken, al kan beleggen nu ook goed los van de bank. In het Italie van vroeger had de bekende Medici familie het voor het zeggen en zij waren de eerste bankiers van Europa. Mensen konden hun geld bij hen neerzetten en de Medici belegden dan het geld, om er winst op te maken en de mensen ook mee te laten delen in die winst. Zo is eigenlijk het eerst principe van beleggen ontstaan. Soms ging dat natuurlijk beter dan de andere keer, maar dat is natuurlijk het principe van beleggen. You win some, you lose some. Dat is een risico dat je erbij moet nemen als je graag een kans wil maken op winst.

http://www.leerbeleggen.com