BN ontwerp
Image default
Computers / Consultants

Het positioneren van de achteruitrijcamera

Misschien wel het belangrijkste van het gebruiken van een achteruitrijcamera is het goed positioneren van de camera. Hoe je dat precies doet lees je hier.

De grootste invloed bij het maken van de keuze voor de achteruitrijcamera is het soort voertuig waar de camera op gemonteerd wordt. Om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van de achteruitrijcamera, plaats je deze zo hoog mogelijk. Dit resulteert in een zo groot mogelijk gebied die te zien is via de camera.

De dode hoeken van een voertuig zitten over het algemeen aan de achterkant, de rechterkant en de voorkant. Op deze plaatsen worden de camera’s dan ook het vaakst gemonteerd. De meeste achteruitrijcamera’s kunnen nog worden afgesteld nadat ze gemonteerd zijn.

Bij bijvoorbeeld vrachtwagens wordt het wat lastiger om de camera zo hoog mogelijk te kunnen positioneren. Voor deze voertuigen geldt dan ook dat het achteruitrijcamera installeren voor een belangrijk deel wordt bepaald door de beschikbare ruimte en vorm.

Als de camera niet goed te positioneren is, is er de mogelijkheid om een ander soort camera te kiezen. In plaats van de standaard achteruitrijcamera, is het mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld een oogbalcamera. Deze camera is makkelijk te monteren op een klein en oneven oppervlak. Ook kun je kiezen voor een camera met een extra grote kijkhoek. Dit is vooral nuttig wanneer de camera alleen laag te monteren is. Als de camera niet aan de buitenkant, maar aan de binnenkant geplaatst moet worden kun je kiezen voor een dome-camera. De camera wordt aan het plafond van het voertuig gemonteerd. Vervolgens kun je de lens positioneren zoals jij dat zelf wil.

De camera moet daarnaast ook geschikt zijn voor de omgeving waarin de voertuig meestal rijdt. Bouwvoertuigen rijden bijvoorbeeld veel door stof, modder en over onverhard terrein. De achteruitrijcamera moet dan natuurlijk wel tegen een stootje kunnen en makkelijk schoon te maken zijn. Voor dit soort omstandigheden is er een camera met beschermingsgraad. Deze camera’s zijn volledig water- en stofdicht en hebben een extra beschermglas.

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl