BN ontwerp
Image default
Computers / Consultants

De kracht van social media

Social media neemt een steeds grotere rol in op het gebied van online marketing. Een groter bereik van jouw nieuws bereik je namelijk makkelijk met social media dan alleen op je website zelf. Is je post op social media interessant dan kan deze snel gaan verspreiden. Mensen kunnen namelijk met een druk op de knop het bericht delen en liken. De populariteit van je bericht groeit en wordt daardoor nog beter vindbaar. Hierdoor kan een waar sneeuwbaleffect door ontstaan.

Webshops kennen de kracht

Webshops passen de kracht van social media al toe. Vooral Instagram is op het moment erg populair en wordt door veel webshops ingezet als etalage. Het leuke hiervan is dat je een veel groter bereik krijgt en meer klanten kunt binnen halen. Een logisch gevolg is dat de Sales omhoog gaan en dus ook je inkomsten!

Likes en volgers

Bij social media profielen draait het allemaal om Likes en volgers. Bij Facebook heeft dat Likes en vind-ik-leuks en bij Instagram heb je het weer over volgers die je profiel volgen en Likes wanneer men je berichten leuk vindt.

Pas begonnen

Ben je pas begonnen met het inzetten van social media? Dan is de kans groot dat je nog een beperkt aantal Likes of volgers op je profiel of berichten hebt. Het aantal volgers of Likes speelt een grote rol in de overtuigingskracht van je product of business. Meer Likes en meer volgers maakt je profiel een stuk sterker waardoor de klant meer vertrouwen krijgt.

Hoe kom je aan meer Likes en volgers

Om te beginnen moet je altijd iets posten wat van waarde is. Mensen volgen niet graag onzin. Heb je iets leuks te delen of te melden, doe dit dan. Ook acties en kortingen zijn razend populair. Zit je op een gegeven moment toch aan je plafond en heb je een boost nodig, dan kun je ook eens overwegen om Likes te kopen of volgers te kopen. Dit kan bijvoorbeeld bij https://www.likes-kopen.nl/. Dit is een webshop die verschillende producten aanbiedt op het gebied van social media en marketing ondersteuning. Voor elk kanaal hebben zij wel de producten. Zelfs wanneer je actief bent op Google Plus, Pinterest of Twitter. Ze hebben alles dus.

Snel terugverdienen

Ook al is de investering niet groot, deze heb je razendsnel terugverdient. Producten worden snel geleverd en zeker wanneer je net op de markt komt kijken en je nog niet zo veel activiteit hebt op je profiel dan is het zeker aan te bevelen. Een boost kun je als starter zeker goed gebruiken.

Marketeers weten waarom

Veel marketeers hebben al door dat social marketing is zeer nuttige rol speelt. Het ROI (return of investment) is bijzonder hoog wat betekent dat je de investering binnen zeer korte tijd hebt terugverdient.