BN ontwerp
Image default
Computers / Consultants

Office programma’s, van welke maak jij gebruik?

Wanneer je nu nog naar school gaat of al begint met werken in eigenlijk elke situatie zie je dat de programma’s van office nog steeds van toepassing zijn. Het wordt gebruikt is de schoolbanken maar ontbreekt eigenlijk ook nooit in het bedrijfsleven. In veel situatie wordt er gebruikt gemaakt van een van deze programma’s.

De inzet van Office

Veel mensen, je wilt bijna iedereen zeggen heeft eigenlijk weleens gebruikt gemaakt van een van de officeprogramma’s. Toch hebben veel mensen geen idee hoe het nu eigenlijk komt dat iedereen hier gebruik van maakt. In feite is de verklaring hiervoor erg simpel, de programma’s zijn erg functioneel en ook eigenlijk bij iedereen bekend. Wanneer je het nu hebt over Office Word of Office 2016, de kans is groot dat iedereen hier weleens mee heeft gewerkt. Toch hebben veel mensen geen weet van dat er achter de programma’s gebruikt wordt gemaakt van een licentie. Wanneer je een nieuwe computer of laptop aanschaft dan is de kans aanwezig dat je deze programma’s inclusief koopt. Dit betekend wanneer je de nieuwe aankoopt hebt geïnstalleerd je eigenlijk zo kan beginnen met het gebruik maken van deze programma’s. Het is echter niet iets wat je er gratis bij krijgt, dit is iets wat bij veel mensen niet bekend is. Echter wanneer je Office programma verlopen is, zal je hiervan een melding krijgen en is het van belang dat de licentie verlengd wordt.

Keuzes maken of het gehele pakket?

Wanneer je een nieuwe licentie gaat aanschaffen of een licentie gaat verlengen dan is het van belang dat je hierbij keuzes maakt. Kies je bijvoorbeeld voor het gehele pakket of kies je voor een aantal specifieke programma’s? Wanneer je voor het gehele pakket kiest dan krijg je een licentie voor alle Office programma’s. Het is goed mogelijk dat je lang niet altijd gebruik gaat maken van alle mogelijkheden. Toch is het soms voordeliger als je het gehele pakket aanschaft dan wanneer je kiest voor een aantal specifieke losse programma’s. Wees van tevoren dus zeker over de programma’s die je wilt gaan gebruiken, wanneer je hier bijvoorbeeld alleen Word of Excel wilt gaan gebruiken is de kans aanwezig dat het voordeliger is om deze licenties los aan te schaffen dan dat je dit in een pakket doet.

https://softwarelicense4u.com/nl/