BN ontwerp
Image default
Computers / Consultants

SharePoint nog steeds erg populair voor bedrijven

SharePoint is een samenwerkingsplatform van Microsoft wat vooral wordt gebruikt als intranet omgeving. De kracht van SharePoint ligt vooral in het delen van documenten waarbij er bibliotheken binnen het intranet worden aangemaakt waarmee een goede structuur wordt geboden. Organisaties kunnen samenwerken met verschillende versies van een document waarbij volledig versiebeheer over kan worden uitgevoerd. Het uitwisselen of delen van documenten is natuurlijk optimaal op alle office document type afgestemd. Maar als platform wordt SharePoint ingezet voor: projectmanagement, document management, bestandsopslag, samenwerkings- en communicatieplatform of voor het stroomlijnen van bedrijfsprocessen. 

SharePoint voor content management 

SharePoint wordt regelmatig ingezet als CMS oplossing waarmee veel gebruikers al bekend zijn. Vanwege alle mogelijkheden om informatie op een nog slimmere manier te kunnen delen zullen ze de kracht in een centrale omgeving hebben georganiseerd. Rechten en autorisaties kunnen hierdoor op een eenvoudige manier worden uitgevoerd. Ook zoekmogelijkheden zijn uitgebreid voorhanden binnen SharePoint waardoor er eenvoudig op iedere plek effectief gewerkt kan worden. Bovendien gaat het zoeken niet alleen over de content van het CMS heen maar zelfs binnen de documenten zelf.

Business intelligence binnen SharePoint

Het BI-Dashboard van SharePoint is zeer gebruiksvriendelijk en heeft de mogelijkheid om data uit verschillende bronnen te presenteren. SharePoint kan verschillende op Microsoft gebaseerde databronnen eenvoudig toepassen in BI rapportages. Deze bronnen kunnen afkomstig zijn uit Microsoft SQL Server, Access, Excel of word documenten. Omdat er snel een uitgebreide rapportage met verschillende dimensies kan worden samengesteld is het platform bij uitstek geschikt als Management Dashboard waar eenvoudig koppelingen met uw primaire bedrijfsprocessen kunnen worden gelegd. Veel bedrijven maken gebruik van deze geavanceerde mogelijkheid van Business Intelligence. Wilt u meer leren om SharePoint succesvol in te zetten in uw organisatie neem dan gerust een kijkje op de trainingswebsite van TailorIT.