BN ontwerp
Image default
Computers / Consultants

De eigenschappen, functies en voordelen van de grootformaat printer

Het drukken in XXL formaat is dankzij de grootformaat printer de laatste jaren het middelpunt van de aandacht geworden bij veel bedrijven. Er is immers niet alleen het populaire papierformaat DIN A4, maar ook A0, A1 of A2. U moet er rekening mee houden dat hoe kleiner het getal achter de “A”, hoe groter het stuk papier zal zijn. U kunt deze grote formaten toch niet zomaar in een conventionele printer verwerken. Zeker als u een poster of iets dergelijks wilt maken, is het niet te doen om meerdere A4-pagina’s aan elkaar te plakken.

Problemen van het verleden opgelost

Met een grootformaat printer behoort dit probleem tot het verleden. De printer is speciaal ontworpen voor grote gedrukte media, zodat posterprinten, kunstdrukwerk, reclametechnologie of digitaal printen mogelijk zijn.

Vele vragen

U kunt een grootformaat printer toch niet direct vergelijken met een laser- of inkjetprinter. De structuur is in principe hetzelfde, maar de formaten zijn gigantisch. De printer is dus groter en u heeft voldoende ruimte nodig. Een grootformaat printer wordt graag ook wel plotter genoemd, waarbij het meestal om een algemene term gaat.

Optimaal alternatief

Een dergelijke printer moet u als een optimaal alternatief beschouwen. U hoeft immers niet langer grote formaten in een drukkerij of een copyshop te laten produceren, maar kunt dit comfortabel thuis of in het bedrijf doen. Vooral in kantoren of bedrijven, waar grootformaat printen elke dag belangrijk is, is het zeker het overwegen waard om te investeren in een grootformaat printer. Mettertijd kunt u zo veel geld besparen door voor een dergelijk model te kiezen.

Welke printer voldoet aan uw behoeften?

Het beste is om een grootformaat printer te kiezen die aan uw behoeften voldoet. Er zijn immers veel verschillende modellen op de markt, die verschillende functies hebben. Bedenk wat u wilt van uw grootformaat printer. Of u bijvoorbeeld veel belang hecht aan een perfecte resolutie, of misschien wel een hoge afdruksnelheid. Bedenk wat belangrijk is voor u. De professionals van Repromat kunnen antwoord geven op al uw vragen. Maak gerust een afspraak om een grootformaat printer in actie te zien.