BN ontwerp
Image default
Computers / Consultants

Goed voorbereid op pad

Wanneer je erop uit trekt, is het van belang dat je je goed voorbereid voordat je op pad gaat. Het hebben van een auto verbanddoos in de auto is daarbij een goede eerste stap naar veiligheid in de auto. Er zijn een paar items die altijd in een goede verbandkoffer aanwezig horen te zijn.

Er horen, wellicht vanzelfsprekend, natuurlijk ook genoeg pleisters in een verbandkoffer te zitten. Bij voorkeur zijn dat ook nog eens pleisters in verschillende soorten en formaten, zodat je voorbereid bent op alle situaties.

Ook is het altijd goed om voldoende verband in de verbandkoffer te hebben, want ja de naam zegt het ook al. Verband moet echter ook geknipt worden, en daarvoor moet je ook zorgen dat je een goede schaar in je verbanddoos hebt, bij voorkeur het liefst een echte verbandschaar waarmee je makkelijk en veilig kunt knippen.

Om een wond goed te kunnen verbinden, heb je ook middelen nodig om de wond goed te kunnen ontsmetten. Daarom moet je er ook altijd voor zorgen dat je iets van jodium of iets soortgelijks in de verbandkoffer hebt zitten, zodat je gelijk wonden kunt schoonmaken en zo infecties kunt voorkomen.

Je kunt dus prima zelf eerste hulp verlenen. Bij twijfel is het echter altijd goed om een dokter te raadplegen. Zeker wanneer het om kwetsbare groepen gaat, zoals kleine kinderen, oudere mensen of zieke mensen, dan is het belangrijk om het zeker voor het onzekere te nemen en te zorgen dat de juiste hulp altijd voor handen is.

Dat betekent natuurlijk ook niet dat er niks is dat je zelf kunt doen, dus zorg er daarom voor de verbanddoos altijd compleet is en goed te vinden is. Berg deze daarom ook altijd op dezelfde plek op, zodat anderen de verbanddoos ook goed kunnen vinden en kunnen gebruiken.

https://www.schoens-safety.nl