BN ontwerp
Image default
Computers / Consultants

Een snapback kopen

Een pet is tegenwoordig veel meer dan alleen een hoofddeksel. Waar we vroeger petten, schoenen en andere kleding alleen maar uit praktische overwegingen droegen, is die tijd al reeds voorbij. De tijd dat we alleen petten kopen voor functioneel gebruik, liggen reeds achter ons en tegenwoordig zijn petten dan ook een belangrijk onderdeel van de outfit voor veel mensen.

Een snapback bestellen is bovendien ook nog eens niet zo makkelijk. Er is zoveel keuze uit allerlei soorten snapbacks, dus wellicht is het handig om eerst even toe te lichten wat een snapback precies is. Een snapback wordt regelmatig verward met een baseball pet, maar een snapback heeft een rechte klep en zoals de naam al doet vermoeden, een ‘snap’ aan de achterkant, ofwel een verstelbare sluiting. Hiermee is een snapback ook nog eens heel makkelijk te verstellen en zal dus bij meerdere mensen goed passen.

De snapback werd aanvankelijk alleen in de sport gebruikt. Honkballegende Babe Ruth droeg bijvoorbeeld altijd een snapback in het stadion en maakte de snapback daarmee erg populair. Fans van de sportman en de sport zelf gingen het dragen van de snapback en de andere sportkleding kopiëren en maakten daarmee de snapbacks nog populairder.

In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw waren het de muzikanten die de hype weer oppakten en dan vooral rappers die waren erg fan van de snapbacks. Zo kwamen snapbacks nog wat meer in het straatbeeld.

Ook in de populaire media was de snapback veel te zien. Zo droeg Will Smith nagenoeg altijd een snapback in zijn serie ‘The Fresh Prince of Bel Air’. Deze waren vaak aangepast op zijn outfit en zorgen voor een enorme piek in populariteit van het kledingstuk.

Ook vandaag de dag worden snapbacks nog steeds gedragen door rappers, sportfans en gewone mensen die het gewoon mooi vinden.

<a href="http://www go to my site.snapbacks.nl” target=”_blank”>http://www.snapbacks.nl