BN ontwerp
Image default
Computers / Consultants

Onzekerheid wegnemen

Bepaalde trends op sociale media beïnvloeden vele mensen. Sommige van deze trends hebben tot gevolg dat mensen onzeker worden over hun eigen lichaam en daardoor niet meer lekker in hun vel zitten. Alles wat zij op sociale media te zien krijgen maakt hen onzeker. Deze mensen zetten hier een perfect beeld neer van zichzelf, waar waarschijnlijk een hoop nabewerking aan te pas is gekomen. Dit laatste is iets wat niet veel mensen zich beseffen. Zij denken dat dit allemaal echt is en voelen zichzelf daardoor slecht.  

 

Iets wat kan helpen om deze onzekerheid te verminderen is een beugel. In sommige gevallen is een beugel noodzakelijk, in andere gevallen kan men ook een beugel nemen omdat het een mooier resultaat geeft. Voor kinderen zit een beugel in de basisverzekering. Om die reden nemen veel mensen tegenwoordig al op jonge leeftijd een beugel. De reden dat veel ouderen met een slecht gebit rondlopen, is omdat een beugen enkele tientallen jaren geleden nog niet vergoed werd, ook niet voor kinderen. Voor deze mensen bestaat er ook orthodontie volwassene. Gelukkig maar, want dit kan ook deze mensen helpen om weer lekkerder in hun vel te komen. 

 

Bij sommige mensen gaat de onzekerheid verder dan alleen over een slecht gebit. Zij zijn bijvoorbeeld onzeker over hoe (een deel van) hun gezicht staat, iets waar je zelf weinig invloed op hebt. Gelukkig kunnen artsen tegenwoordig al veel. Zo is het mogelijk om een chirurgische kaakcorrectie uit te laten voeren. De kaak wordt net wat anders geplaatst waardoor deze weer mooier uitkomt in het gezicht. Een andere mogelijkheid is een kin implantaat. Hiermee kun je je kin zowel groter als kleiner laten maken. Zo’n operatie kan het leven van een persoon weer een positieve draai geven. Mensen vinden het weer prettig om naar zichzelf te kijken en dat is iets heel waardevols. Iedereen zou trots moeten zijn op zijn of haar uiterlijk.